Heerlijkheid Dieteren

Welkom bij "Gastauteurs",
Huidige gastauteurs zijn:
Jan BusJan Bus is een hobby streekhistoricus die al verschillende publicaties heeft verzorgd over de Dieterse geschiedenis.
Jo DullensJ.G. Dullens is een verdienstelijk schrijver van dialect-verhalen, gedichten en liedjes. Velen hiervan verschenen al in onder meer de “SCHAKEL” maar ook als apart werk in “NOSTALGEINTJES”. Veelal putte hij zijn inspiratie uit zijn jeugd in Dieteren.
Wil Filott Dhr. Wil Filott heeft enkele interessante artikelen geschreven die zeker ook op Dieteren van toepassing zijn.
Eric van Hooy Dhr. van Hooy is als onderwijzer verbonden aan de basisschool van Dieteren. Dat hij een verdienstelijk dialect schrijver is blijkt wel uit zijn bijdrage.
J. Janssen Mevr. Janssen heeft een ode geschreven over Deetere. Maar daarnaast ook een gedicht over een mezenfamilie in haar tuin.
J. JessenDe heer Jessen heeft vele uren doorgebracht in de natuur rond zijn geboortedorp.
Jos. L’Ortye Dhr. Jos. L’Ortye is pastoor van o.a. Melick, Herkenbosch, Posterholt en St. Odiliënberg. En heeft een interessant artikel geschreven waarin Dieteren een rol speelt.
L.A. SchlangenJournalist Leo Alexander Schlangen schreef een splinter over de na-oorlogse geschiedenis van Dieteren.
Lei SchulpenDe heer Lei Schulpen schreef het boek Kroniek van een familie, 450 jaar familie Schulpen.
Wil SchulpenDe heer Schulpen heeft verschillende verhalen geplubiceerd over onder andere de geschiedenis van Dieteren en omstreken.
A. SpeelbergDe heer Speelberg beoefend hobby-matig archeologie en speurt regelmatig over de akkers naar restanten uit het verleden.
Frits TesserVan de hand van de heer Tesser een beschouwing van historische gegevens en de vraag of het betrekking heeft op Dieteren of Dieren.

Klik op de naam om bijbehorende pagina te openen.
Wilt U ook een inbreng hebben geef U dan op als gastauteur dit kan via: info@deetere.nl