Nieuws uit Dieteren

Welkom bij subcategorie "Reconstructie Vloedgraaf fase 4B",

Na eerdere aanpassingen van de Vloedgraaf stroomopwaarts is het nu zover dat de Vloedgraaf ten zuiden van het dorp Dieteren op de schop gaat.

Dag 1: 26 november 2007

Officiële openingshandeling,

Op 26 november 2007 werd in bijzijn van vertegenwoordigers van waterschap Roer en Overmaas, Landschapspark Susteren, provincie Limburg en andere genodigden de officiële openingshandelingen verricht.
Jan Schrijen, voorzitter van het waterschap, heette hen allen welkom en in een korte speech ging hij in op de voorgeschiedenis. Aan de orde kwam dat de gelden die bij elkaar zijn gebracht om dit project te bekostigen afkomstig zijn van belastingbetalers en met dit project zien ze daar iets moois voor terug. Niet dat alleen een stukje natuur erbij komt maar dat dit ook bedoeld is voor recreatief medegebruik doordat het gebied opengesteld gaat worden voor wandelaars.

Voorzitter Jan Schrijen heet de genodigden van harte welkom op de boerderij van de fam. Houben.
Voorzitter Jan Schrijen heet de genodigden van harte welkom op de boerderij van de fam. Houben die als gastlokatie diende.

Na de ontvangst op de ontvangstruimte van de fam. Houben vertrok men naar de nabij gelegen vloedgraaf om de symbolische handelingen te verrichten. Dit werd gedaan door de oude toegangshekken tot de Vloedgraaf te verwijderen.

Een toegangshek wordt verwijderd.
Een toegangshek wordt verwijderd.

Aan een zijde werden deze handelingen verricht door Jac Janssen, wethouder van de gemeente Echt-Susteren en tevens bestuurslid van Landschapspark Susteren. Vervolgens deed namens de andere overheden Jos Schrijen het andere hek.

Links Jac Janssen en rechts Jos Schrijen in aktie.
Links Jac Janssen en rechts Jos Schrijen in aktie.

Na de geslaagde handelingen was het dhr. H. Houben die met een grappige opmerking de aanwezigen op nog beter humeur bracht.

Een geslaagde opening.
Een geslaagde opening van het project.

Het Projectplan Vloedgraaf 4B,

Hieronder een detailkaart project uit te werken deel van Vloedgraaf dat gesitueerd is tussen Waterzuivering(zuidzijde) en Maaseikerweg(noordzijde).
Deze kaart is een uitsnede uit de plankaart van waterschap Roer en Overmaas

PLAN met dank aan waterschap Roer en Overmaas.
Plankaart Vloedgraaf fase 4B.
Met dank aan: waterschap Roer en Overmaas.


Voor werkzaamheden zie: werkzaamheden vloedgraaf.

Heeft U een suggestie of opmerking, mail naar info@deetere.nl