Jonk Vleisj


Pagina over "Zaate Herriemenie in Deetere: Jonk Vleisj",


Deze zaate hermenie bestaat uit jonge leden en is opgericht in 2002.

Hieronder een sfeerbeeld gemaakt tijdens de optocht op carnavalsmaandag.

Zaate Herriemenie Jonk Vleisj
Zaate Herriemenie Jonk Vleisj neemt deel aan de vastenaovesoptocht in Deetere.


Jonk Vleisj winnaar LKZH 2009

Zaate Hermenie Jonk Vleisj uit Dieteren heeft de finale gewonnen van het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes 2009. Het kampioenschap waar 19 joekskapellen aan mee deden, vond zaterdagavond 31 oktober plaats in Horn.
De jury, bestaande uit Ger Frenken, Ron Aspers, Maarten Peskens, Ruud Geelen, en voorgezeten door Lei Meisen, beoordeelde de kapellen op onder andere repertoire keuze, originaliteit, muzikale verzorging en uitstraling (zie bijvoorbeeld maken kostuums). Deze jury heeft op het einde van de avond de winnaar van het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes bekend gemaakt:

Jonk Vleisj” oet Deetere!

Kampioen
Kampioenen. Foto: Stef Geraets

De kersverse kampioen heeft direct te kennen gegeven het kampioenschap in 2010 graag te organiseren in Dieteren. Vele kapellen wisten de tent met gemak op hun hand te krijgen, andere kapellen gooiden hoge ogen met hun Limburgse elementen en het typische ‘joeks- gehalte’ in hun optreden en weer andere hadden een originele en spetterende show. De keuze voor de jury was hierdoor niet gemakkelijk. Om de jury echt te overtuigen was het dus nodig om al deze elementen bij elkaar te brengen en dat is Jonk Vleisj op een voortreffelijke wijze gelukt. Jonk Vleisj, gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!!


Kampioen
Kampioenen. Foto: Stef Geraets

Kampioen
Kampioenen. Foto: Stef Geraets

Kampioen
Kampioenen. Foto: Stef Geraets

Zie voor meer details de eigen site van: Jonk Vleisj

Ga terug naar verenigingen in Dieteren.