Windmolenpark Holtum-Noord
Windmolenpark op industrieterrein Holtum-Noord

Bewonersbrief 12 februari 2019
In Dieteren werd op 12 februari 2019 vanuit de gemeente Sittard-Geleen een bewonersbrief bezorgd om te informeren over het plan om een windmolenpark te realiseren op het industrieterrein Holtum-Noord. Dit industrieterrein ligt vlakbij de kernen Baakhoven, Dieteren, Illikhoven, Oud-Roosteren en Roosteren alle gelegen in de gemeente Echt-Susteren.
In de brief wordt melding gemaakt van de duurzame ambitie van de gemeente Sittard-Geleen en dat men het belangrijk vindt om een invulling te geven aan de energieopgave en het energieverbruik in de gemeente te verduurzamen. Daarom heeft de gemeente Sittard-Geleen in 2018 een intentieovereenkomst getekend samen met Provincie Limburg en ENGIE Energie Nederland om op bedrijventerrein Holtum-Noord een klein windmolenpark van vier windmolens te realiseren.
Men is nu bezig met een onderzoek naar de haalbaarheid van het plaatsen van de windmolens. Als eerste resultaat is hier uitgekomen dat de meest noordelijk beoogde windmolen technisch niet haalbaar is en zal komen te vervallen.
In het vervolgtraject wil men de omwonenden en belangstellenden actief informeren hiertoe is onder andere een omgevingsmanager aangesteld en de website windparkholtumnoord.nl beschikbaar gesteld met meer informatie.

Heeft U een suggestie of opmerking, mail naar info@deetere.nl