Hoeskamer Deetere

“Veurkirmes in de hoeskamer van Deetere”
Terwijl op sommige plaatsen de kermis langzaam aan het verdwijnen is, heeft men in Dieteren aan dit nostalgisch gebeuren, afgelopen week net extra aandacht geschonken.
Woensdag 12 september j.l. werden de bezoekers van de huiskamer bij binnenkomst verrast door een prachtig aangeklede zaal in kermisstemming. Allerhande spellen zoals apenboom, stokvangen, eitjesleg, wiebelclown en een schietspel zorgden voor een spannende en aangename sfeer. Die werd zeker nog verhoogd door het nostalgische kleine draaiorgel van dhr. Joop Kormelink uit Pey. Mooie liedjes bracht hij met dit volledig zelf gemaakte orgeltje ten gehore.
Tijdens de spellenronde was er verder gelegenheid om een bezoekje te brengen aan een heuse snoepkraam, rijkelijk gevuld met oudhollandse snoep. Daarnaast was er de aanwezigheid van de waarzegster Thea, die allerlei bezoekers op een kundige wijze de toekomst heeft voorspeld.
Tegen het einde was er het bekende touwtjetrek, waarbij elke bezoeker van de huiskamer een prijsje kreeg. Onze orgelman Joop zorgde voor een passend slotlied met samenzang van alle aanwezigen. “Niet kniezen, niet zeuren” was een goede afsluiting van een zeer geslaagde middag.Mail de webmaster info@deetere.nl