Wisselkruis schieten bij Schutterij Sint Stephanus Dieteren

Op zondag 5 mei vond het jaarlijkse wisselkruis schieten plaats. Ditmaal was Dieteren de organiserende schutterij. De deelnemende schutterijen komen allen uit de voormalige gemeente Susteren: St. Jan Nieuwstadt; St. Gregorius Illikhoven; St. Sebastianus Susteren; Petrus & Paulus Susteren en St. Stephanus Dieteren. Na een korte rondgang door het dorp onder begeleiding van de fanfare Eendracht uit Dieteren volgt op de schutterswei een korte toespraak door burgemeester Jos Hessels. Father Amir brengt een zegening uit en het schieten kan beginnen.

Op deze door zon overgoten dag werd er een nieuwe schietopzet uitgeprobeerd met het doel om de wedstrijd in 1 dag uit te schieten. Door het extreem mooie weer en de goede schutters hebben we deze doelstelling dit jaar nog niet kunnen halen.
Gestart werd, na het 6-tal schieten, met 2 ronden dikke punten, 2 ronden kleine punten en vervolgens 8 ronden op stokken, daarna werd i.v.m. de invallende duisternis de wedstrijd stilgelegd.

Van de deelnemende schutters bleven er uiteindelijk 4 kandidaten voor het fel begeerde wisselkruis over: Har Caenen (St. Petrus & Paulus); Mike van Loon (St. Gregorius); Col Schulpen & Jorg Welters (St. Stephanus). In overleg werd besloten om de wedstrijd op 9 juni a.s. (10:30 uur) uit te schieten.

In het weekend van 7, 8 en 9 juni organiseert Schutterij Sint Stephanus het 2e bondsschuttersfeest van bond Eendracht Echt-Born. Op vrijdagmiddag van 13.30 tot 17 uur is er een Limburgse middag en 's avonds vanaf 19.00 uur is er receptie ivm het 175 jarig bestaan van de Schutterij. Zaterdag van 13 tot 18 uur is ‘de Sjlaag om de Koppeleberg’ een schietestafette voor verenigingen, bedrijven en particulieren op 4 schietonderdelen w.o. zware buks en handboogschieten. Zaterdagavond is ‘zaate Hermeniekes treffe’ vanaf 19 uur.
Zondag is er eerst een hoogmis in de tent om 9.30 uur gevolgd om 10.30 uur door het uitschieten van het wisselkruis. Vanaf 13 uur begint het schuttersfeest met om 14 uur de optocht door Dieteren.


Schutterij St. Jan Nieuwstadt.Heeft U een suggestie of opmerking, mail naar info@deetere.nl