Welkom bij "Schoolmusical",

Voor kids gaat de zon opMusical op Basisschool St. Cornelius in Dieteren.

De groepen 7 en 8 van de basisschool St.Cornelius in Dieteren voerden op vrijdagavond 17 juni 2011 de musical van War Child “Voor kids gaat de zon op” uit in de tent achter het schoolgebouw. De andere groepen van groep 1 tot en met groep 6 maakten tussendoor hun opwachting en brachten met ieder naar eigen kunnen hun spel ten uitvoer. Deze musical is naar idee van Marco Borsato en Albert Verlinde.
Het publiek dat massaal was toegestroomd omvatte voornamelijk de ouders en familieleden. Gedurende de voorstelling is het gaan regenen maar niemand had hier last van want op de eerste plaats was de tent groot genoeg en bleef iederen droog maar misschien nog belangrijker werd het spel door de kinderen met zoveel passie gespeeld dat eenieder boeiend in het spel meeging.
De boodschap van War Child kwam gedurende het gehele spel goed naar voren en werd naast tekst en toneel met zang, muziek en dans aanschouwelijk weergegeven. Via een computerspel “Pixel War 3.0” kwamen enkele leerlingen door een technisch mankement in de virtuele wereld van dit geweldadige spel terecht. Hierdoor kwamen ze in oorlogsgebied terecht waarbij de rode en de blauwe pixels elkaar probeerden weg te vagen. Via hun vlucht kwamen ze uiteindelijk terecht in “Level 10” het ultieme niveau waar ze besloten de daar wonende kinderen te helpen uit de wereld van oorlog en geweld te komen. Uiteindelijk lukte het hen om de rode en blauwe pixels te laten verbroederen en zo de vrede te stichten en plezier te beleven. Gelukkig hadden ze ook iemand bij zich die met technische know how die met ijzerdraad en soldeerbout de computer kon repareren om een jump terug te maken in de echte wereld net voordat de computer crashte.
Hierbij enkele beelden van deze Musical en rest mij nog om de leerkrachten, leerlingen en vrijwilligers een welverdiende pluim te geven voor deze voorstelling.


FILM: stukje uit de schoolmusical

Webmaster info@deetere.nl