Bezoekers uit Nieuw-Zeeland

Welkom bij "Nieuws" - oorlogsherinneringen,

Dhr Walker met dochter op bezoek in Dieteren Donderdag 16 augustus bezocht de heer Walker Dieteren op zoek naar waar eertijds het tijdelijk graf van zijn vader was gelegen. Zijn vader Thomas Henry Walker was tijdens de bevrijding van Midden-Limburg namelijk als Brits soldaat ingedeeld bij het 2nd Devonshire Regiment welke o.a. ook Dieteren moest bevrijden. Deze soldaat is toen tijdens deze bevrijdingsactie in of nabij Dieteren verongelukt en begraven op de tijdelijk militaire begraafplaats in Dieteren.
Na een tip van Har Gootzen die een boek heeft geschreven over de gevechtshandelingen in de Roerdriehoek tijdens de operatie "Black Cock". Kwamen de heer Walker vergezeld van zijn dochter en een bevriend echtpaar uit Nederweert in Dieteren terecht. Dit was voor de Walker's toch wel een emotioneel gevoel om voor het eerst te staan waar hun onfortuinlijke vader respectievelijk grootvader meer dan 60 jaar geleden is omgekomen in de leeftijd van 34 jaar met achterlating van vrouw en kinderen.

Ik wil hun dan ook graag helpen bij hun speurtocht naar feiten en omstandigheden tijdens die dagen. Zo zijn ze op zoek naar een huis waarschijnlijk een boerderij in Dieteren waarvan ze een foto in hun bezit hebben (gehad). Zodra ze deze foto hebben teruggevonden en mij een scan hebben gestuurd zal ik deze hier plaatsen.
Een andere vraag betreft het verplaatsen van de tijdelijke graven in Dieteren naar hun nieuwe en huidige bestemming, op welke datum of in welk jaar heeft dit plaatsgevonden.?
Wie heeft er gezorgd voor de graven toen ze nog in Dieteren waren.?
Bovendien zijn alle herinneringen en feiten uit die tijd met de bevrijders van harte welkom.
Alle reacties zal ik vervolgens doorsturen naar dhr. Walker welke nu in Nieuw Zeeland woont.

Webmaster info@deetere.nl