Hoeskamer Deetere

“Oktoberfeest in de huiskamer te Dieteren”
Na de sfeervolle voorkermis was het op woensdag 3 oktober tijd voor het Oktoberfeest in de huiskamer van Dieteren. Bij binnenkomst werden de bezoekers verwelkomd in de prachtig versierde café, aangekleed met de passende blauwwitte kleuren en mooie herfstgarneringen van planten en vruchten. Allereerst was er een lekkere kop koffie met een bijpassende “nonnevot”. Daarna vermaakte de groep “de Soetse” uit Ell de aanwezigen gedurende een half uur op een geweldige manier. Hun naam komt van het uit de omgeving van Ell bestaande dialectwoord “soets”, dat staat voor een knotwilg die aan het vermolmen is.

Dit driekoppig ensemble treedt sinds 2005 veel op voor een publiek van vooral oudere mensen. Het repertoire bestaat uit oud – Nederlandse liedjes uit de kinderjaren en uit veel Limburgse liedjes. Daarnaast konden de bezoekers genieten van buitenlandse melodieën, vaak met eigen teksten. Tijdens deze sessie werd er stevig meegezongen en bracht met name het liedje over de haverkist veel hilariteit met zich mee.

Hierna was het tijd voor een partijtje “nagelen”. Onder het nauwkeurig toekijkend oog van scheidsrechter Wim, kwamen een aantal ploegen naar voren om onderling via ferme hamerslagen de winnaar per viertal te bepalen. Zelfs verschillende dames sloegen er royaal op los.
Bij de tweede sessie van het optreden van “de Soetse” werd er op enkele tango’s gedanst en pasten o.a. de nummers “Pak al je zorgen in een plunjezak” en “Geneet van het leave” perfect bij de meezingende bezoekers.

Tot slot van deze mooie middag kreeg iedereen een heerlijk broodje met worst en zuurkool. Al met al weer een samenzijn om met voldoening op terug te zien. De huiskamer gaat zich nu langzaam opmaken voor de volgende bijzondere middagen, waarbij Sinterklaas en Kerstmis zeker centraal zullen staan. De vrijwilligers, afgebeeld in oktoberoutfits, zijn er klaar voor.

Mail de webmaster info@deetere.nl