Parochiecluster Susteren

Vredeslicht en Kerstwensen
Door: Cor Voorter

Het licht bij kindeke Jezus.

Vredeslicht. Dit jaar zal in de parochies van het cluster Susteren het zogenaamde “vredeslicht” verkrijgbaar zijn . In de gezinsmisvieringen op Kerstavond (17.00 uur Susteren; 17.00 uur Roosteren; 19.00 uur Mariaveld; 19.00 uur Nieuwstadt) zal het door kinderen de kerk worden binnengedragen en bij het bij het altaar of de kerstal gedurende de Kersttijd blijven branden. In Dieteren is het licht verkrijgbaar in de nachtmis van 20.30 uur.
Na de Heilige missen of een later bezoek aan de kerststal kunnen parochianen een meegebrachte kaars, in een lantaarn of een stormlamp, aan het Vredeslicht ontsteken en het licht mee naar huis nemen. Daarna kan het op deze wijze ook worden doorgegeven aan familie, vrienden bekenden in de eigen omgeving.

Jaarlijks wordt in Bethlehem op de geboorteplaats van Jezus het vredeslicht ontstoken door een kind. Dit licht van vrede wordt daarna door kinderen over de hele wereld verspreid. Al meer dan 20 jaar ontstaat op deze wijze, vanuit een klein vlammetje, een wereldwijde oceaan van licht. Ook duizenden scouts uit de hele wereld geven het licht in de tijd voor Kerst aan elkaar door. Zo vormen zij samen een keten van licht, als teken van vrede en vriendschap. De Paus heeft al meerdere jaren het Vredeslicht in ontvangst genomen.

Kerstwensen. Eveneens kunnen in de kerken van het cluster Susteren kerkgangers hun kerstwens(en) neerschrijven op hiervoor gemaakte mooie kaartjes. Deze wensen kan men daarna aan een voor dit doel opgestelde kerstboom in de kerk hangen. Zo kan een bijzondere kerstboom met uw kerstwensen als versiering bijdragen aan mooie feestdagen.


Webmaster info@deetere.nl