Beelden uit Dieteren

Welkom bij subcategorie "Vogels",

Dieteren ligt niet voor niets in de groene taille van Limburg, dat blijkt mede uit de grote verscheidenheid aan vogels die hier leven. Enkelen hiervan kunt u hieronder bewonderen.
LET OP! Ik ben geen vogeldeskundige dus mocht hier ergens foute informatie zijn vermeld houd ik mij aanbevolen voor correctie.
Bovendien vraag ik uw medewerking: heeft u mooie foto en/of verhalen over vogels in het Dieterse wilt u dit dan doorgeven.?

VINK.
De vink ook wel boekvink genoemd is de laatste jaren flink in aantal toegenomen, tenminste je ziet ze steeds vaker. Op de foto is het kleurrijke mannetje te zien.
Boekvinken laten zich ook vaker zien.

BUIZERD.
De buizerd komt vrij algemeen voor in de bosjes rond Dieteren. Tijdens het broedseizoen moet je niet te dicht bijkomen want dan kunnen ze agressief worden. Dit blijkt vooral het geval te zijn met trimmers, zoals de volgende ervaring van dhr. Verreusel. Citaat Verreusel: "Bij mij is bekend dat hij afgelopen jaar drie mensen heeft aangevallen het waren wel alle drie trimmers(ster). De aanvallen waren zo heftig dat ze zelfs schrammen op hun hoofd hadden opgelopen. Een trimmer kwam mij tegen met een knuppel in zijn hand om zich tegen de buizerd te beschermen. Het gebeurde overigens steeds op dezelfde plek bij het bosje waar vroeger een stortplaats is geweest. Hoewel ik er zelf elke dag wandel heb ik nooit last van hem gehad.".
Of dit dan komt vanwege hun beweging en/of kleding is mij niet bekend.?
Hoog in de lucht overziet hij alles met zijn scherpe zicht.
Buizerd beheerst het luchtruim boven Deetere.

GAAI.
De (vlaamse) gaai is een kleurrijke vogel zijn roep lijkt meer op geschreeuw dan op prachtige zang.
(Vlaamse) Gaai.

KRAAI.
Kraaien zijn in grote getale aanwezig, ik zou durven te stellen dat de populatie veel te groot is. Vaker zie ik ze met honderden tegelijk met kauwen rondvliegen en in bomen en weilanden neerstrijken.
Kraaien zijn brutale vogels maar o zo bang voor de mens.

ZWARTE ROODSTAART.
De zwarte roodstaart is een schuw en bezig vogeltje, altijd in de weer zowel in beweging als met fluiten.
Op de foto voert moeder haar jongen in een oud nest van de boerenzwaluw. De lichtomstandigheden waren beperkt in deze ruimte geen extra belichting gebruikt om de vogel niet te laten schrikken.
Zwarte Roodstaart voert zijn jongen.


TREKVOGELS
Op 16 februari 2017 maakte ik onderstaande foto's van een kolonie trekvogels.
Het blijken Kramsvogels te zijn met dank aan Rutger Lempens voor de determinatie.
De groep bestond uit ruim 100 vogels. De grootte van de vogel houdt het midden tussen een flinke spreeuw en een tortelduif.

Trekvogels

Trekvogels

Trekvogels



Heeft U een suggestie of opmerking, mail naar info@deetere.nl