Voedselbank

Samen voor de Voedselbank
PvdA Echt-Susteren opnieuw in actie!

Zaterdag 10 december a.s. gaat de PvdA afdeling Echt-Susteren voor het derde opeenvolgende jaar, actie ondernemen om het initiatief van Omroep L1 “Samen voor de Voedselbank”, te ondersteunen.

De afgelopen jaren vond de actie plaats bij zowel de Plus-supermarkt in Susteren, als ook bij Supermarkt Jan Linders in Pey-Echt. Doordat de Plus-supermarkt vanwege de aangekondigde verbouwing in deze periode gesloten is, vind de actie plaats van 10.00 - 16.00 uur bij de supermarkt Jan Linders in Pey-Echt. Net als voorgaande krijgt het winkelende publiek dat boodschappen gaat doen het verzoek om aan de hand van een vastgesteld boodschappenlijstje één product (meer mag natuurlijk altijd!) extra te kopen en na betaling van de boodschappen het extra product in te leveren bij de actievoerders.

Het gaat om lang houdbare producten zoals pasta's, rijst, blikken met groente, vlees of pastasaus, koffie en thee, pakken houdbare zuivel en vruchtendranken, broodbeleg zoals hagelslag, chocoladepasta, pindakaas, jam en stroop. Verder nog bak- en olijfolie.

Alle producten worden ingezameld door leden van de Partij van de Arbeid en over de actiepakketdozen verdeeld. Op donderdag 15 december, de laatste actie dag, worden alle pakketten afgeleverd bij het centrale verzamelpunt van L1 in Amby-Maastricht.
Samen met andere regionale omroepen heeft L1 de handen ineen geslagen om de voedselbanken te helpen bij het inzamelen van producten. Deze actie loopt van 5 t/m 15 december onder de titel “L1 Samen voor de Voedselbank”, waarbij de omroep zich gesteund weet door veel sympathisanten. Verleden jaar lukte het de PvdA-afdeling Echt-Susteren om maar liefst 1133 producten in te zamelen die verdeeld konden worden over 75 pakketten.
Hopelijk lukt het met u steun om dit geweldige aantal dit jaar te overtreffen.

Voor diverse andere kernen binnen onze gemeente wordt gekeken om alsnog afgiftepunten te realiseren. Hiervoor volgt komende week nadere informatie! Alvast bedankt voor uw steun aan deze actie!


Webmaster info@deetere.nl