Voedselbankactie 2022.
Voedselbankactie PvdA Echt-Susteren
Ook in Dieteren afgiftepunt Voedselbankactie Echt-Susteren!


Beste inwoners van Dieteren en omstreken,

Door allerlei omstandigheden komen steeds meer huishoudens in financiële problemen en dus moeten (helaas) steeds meer mensen een beroep doen op de voedselbank. Wekelijks geeft de voedselbank Midden-Limburg in de vorm van een voedselpakket een ruggensteun aan de noodlijdende gezinnen die door deze pakketten met levensmiddelen tijdelijk kunnen worden geholpen.

In oktober waren in Midden-Limburg ongeveer 390 gezinnen (waarvan 64 in de gemeente Echt-Susteren) aangewezen op de hulp van de voedselbank. Het ging daarbij om 900 personen, waaronder 468 kinderen! Alleen al in oktober waren er 95 nieuwe aanmeldingen.

Daarom organiseert de PvdA Echt-Susteren ook dit jaar weer (voor de 9e maal) de lokale actie ‘samen voor de voedselbank’. De actie vindt plaats van 5-10 december (week 49).
Net als voorgaande jaren kunnen houdbare producten in de genoemde periode (liefst rond etenstijd) worden afgegeven bij de familie Opgenort op de Roosterderweg 9 in Dieteren. De gedoneerde goederen worden daar opgehaald en naar de voedselbank Midden-Limburg gebracht.

Het gaat om lang houdbare producten zoals:
pasta’s
rijst
blikken met groente, vlees of pastasaus
koffie en thee
pakken houdbare zuivel en vruchtendranken
broodbeleg zoals hagelslag, chocoladepasta, pindakaas, jam en stroop.
bak- en olijfolie

Uw gedoneerde producten zijn hard nodig en komen goed terecht.
Samen voor de voedselbank. Daar doen we het voor!Heeft U een suggestie of opmerking, mail naar info@deetere.nl