Voedselbankactie.
Ook in Dieteren afgiftepunt Voedselbankactie Echt-Susteren
Voedselbankactie PvdA Echt-Susteren coronaproof!!

Door Cor Voorter

Echt-Susteren – Net als voorgaande jaren zal de PvdA-afdeling in Echt-Susteren zich ook nu weer inzetten om de Voedselbank Midden-Limburg een steuntje in de rug te geven door lang houdbare producten in te zamelen. De actie wordt in de gemeente Echt-Susteren gehouden van maandag 7 t/m zaterdag 12 december a.s.! Echter gezien de geldende regels met betrekking tot de Covid-19-pandemie, is in goed overleg besloten om het inzamelen anders vorm te geven dat in de afgelopen zes jaren.

Producten
Het gaat om lang houdbare producten zoals pasta’s, rijst, blikken met groente, vlees of pastasaus, koffie en thee, pakken houdbare zuivel en vruchtendranken, broodbeleg zoals hagelslag, chocoladepasta, pindakaas, jam en stroop. Verder zijn ook bak- en olijfolie van harte welkom.

Afgiftepunten
Zo is besloten om de afgiftepunten in de diverse kernen uit te breiden en willen wij u vragen om de producten die u wilt doneren voor de Voedselbank daar af te geven. U komt ons dus dit jaar niet tegen bij de supermarkten, omdat we contactmomenten zo veel mogelijk willen beperken: voor uw en onze gezondheid!

In Dieteren kunnen de producten kunnen hiervoor worden afgegeven (liefst rond de klok van 18.00 uur!) op het adres Roosterderweg 9.
Overige inleveradressen zijn: Pey-Echt: Rijksweg Noord 6 / Echt (Noord): Lijsterbesstraat 19 / Hingen: Op den Dijk 2 / Susteren : Oude Rijksweg Zuid 11, Heidestraat 139, Feurthstraat 25, Barbarastraat 32 / Roosteren: Hoekstraat 7 en Molenstraat 22 / Sint Joost: Kantstraat 6 / Nieuwstadt: Randenborgerweg 100 en Trichterweg 1 / Maria Hoop: Waldfeuchterbaan 21 (graag even bellen met 06-52548501) / Koningsbosch: pastorie, Prinsenbaan 130 (tijdens openingstijden parochiekantoor).

De afgiftepunten zijn herkenbaar aan een speciaal affiche!!

Wilt u producten doneren en bent u niet in de gelegenheid om deze naar een van de afgiftepunten te brengen? Dan kunt voor een afspraak bellen met telefoonnr. 06-53967129!

Samen voor de Voedselbank” krijgt dit jaar dus een extra betekenis.
Helaas heeft de coronacrisis óók in onze gemeente flink toegeslagen en zijn een aantal huishoudens daardoor in de problemen gekomen. Een helpende hand is dan vaak bittere noodzaak. Ook in de gemeente Echt-Susteren is een stijging merkbaar onder huishoudens die helaas deels afhankelijk zijn van de steun van de Voedselbank Midden-Limburg (39 gezinnen, waarvan 52 volwassenen en 63 kinderen)!!

Wij willen u daarom vragen ook dit jaar uw directe steun te geven aan de Voedselbankactie van de PvdA Echt-Susteren.

Alvast bedankt voor uw medewerking!Heeft U een suggestie of opmerking, mail naar info@deetere.nl