Voorjaarsmarkt Dieteren 2023

Zondag 30 april: Voorjaarsmarkt Dieteren.
Fanfare Eendracht Dieteren musiceert al meer dan 150 jaar en bestaat uit een blaasorkest en een drumband. Het blaasorkest komt uit in de 1e divisie van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen en de drumband in de 2e divisie van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Het staat buiten kijf dat het nogal wat financiële moeite kost om een dergelijke vereniging in stand te houden, zeker in een klein kerkdorp als Dieteren.

Eén van de pijlers onder het financiŽle bouwwerk waarop de fanfare rust wordt gevormd door de Voorjaarsmarkt. Deze bekende en goed bezochte markt wordt al meer dan 45 jaar door het Voorjaarsmarkt-comité van de fanfare, georganiseerd. Sinds enkele jaren doet het comitť dat in samenwerking met het organisatiebureau VAC. De leden van het comité beogen met de jaarlijks organisatie van de markt op de eerste plaats het genereren van inkomsten voor de fanfare. Op de tweede plaats doen zij hun best om er voor te zorgen dat de markt ook gepaard gaat met een spetterend dorpsfeest.

30 April a.s. is het weer zover. Dan organiseert het comité, samen met organisatiebureau VAC voor de 48e maal de voorjaarsmarkt. In de kleinste maar dapperste kern van de gemeente Echt-Susteren is het dan weer feest!

De markt wordt gehouden in het centrum van Dieteren vanaf 09:00 uur ís ochtends tot 16:00 uur ís middags. In het dorp zijn i.v.m. de markt diverse straten tijdelijk afgesloten voor verkeer en zijn tijdelijke parkeerverboden ingesteld, waarbij de bereikbaarheid van het dorp voor hulpdiensten is gegarandeerd. Ook blijft doorgaand verkeer door het dorp mogelijk.
Parkeren in de kern slechts zeer beperkt mogelijk. De organisatie heeft er echter zorg voor gedragen dat voor bezoekers ruime parkeergelegenheid aanwezig is aan de rand van het dorp. Deze parkeergelegenheid is zeer gemakkelijk bereikbaar via de Maaseikerweg en bevind zich op loopafstand van de hoofdingang van de markt op het Paereplein. Verder worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden De organisatie vertrouwt erop dat bezoekers omwille van ieders veiligheid de tijdelijke verkeersmaatregelen respecteren en gevolg geven aan de aanwijzingen van de verkeersregelaars.Het is een markt waarop zowel oude als nieuwe spullen worden aangeboden m.a.w. het is een markt met ‘voor elk wat wils’. Zo neemt de fanfare zoals altijd ook zelf deel aan de markt. Haar beste verkopers proberen de nog bruikbare spullen die de leden hebben opgehaald bij de inwoners van Dieteren tegen een redelijk vergoeding weer aan de man/vrouw te brengen. In het verleden is gebleken dat dit best een lucratieve bezigheid is, maar daarnaast wordt zo ook een bijdrage geleverd aan het zogenaamde consuminderen door daarvoor geschikte gebruikte spullen een tweede kans te geven.

Er wordt tijdens de markt uiteraard ook gezorgd voor een hapje en een drankje. Daarvoor kunt u o.m. terecht bij het aan de marktroute gelegen gemeenschapshuis de Koppel. Daar wordt een gezellig terras ingericht met zitjes en een tapeiland. Dit terras wordt omzoomd door de kramen van de dames van het Damescomité van fanfare Eendracht die o.m. koffie, thee en vlaai in de aanbieding hebben, door een podium waarop dit jaar de live-muziek wordt verzorgd door de Seniorenkapel regio Linne en de top 40 band ‘The Next’ en waarop de jonge leerlingen van dansschool íN Dance wederom niet ontbreken. De foodtruck van TS-Friet en een springkussen tenslotte maken het plaatje compleet.

In het gemeenschapshuis is de bar ook geopend en bovendien kunt u daar terecht voor een geweldige demonstratie van radiografisch bestuurde modelbouwtrucks. Deze demonstratie wordt verzorgd door RC Truckers Limburg, zie hun website www.rctruckerslimburg.nl.

Kortom in Dieteren zijn op 30 april a.s. alle ingrediënten aanwezig om er een geweldige dag van te maken.

Dieteren in het algemeen en Fanfare Eendracht in het bijzonder ziet er naar uit om u op de Voorjaarmarkt te mogen ontmoeten.

Webmaster info@deetere.nl