Voorjaarsmarkt te DieterenZoals al vele jaren organiseert fanfare Eendracht 19 april 2009 al voor de 36ste keer deze drukbezochte markt in de straten van Dieteren.
Telkens weer weten ze nieuwe activiteiten toe te voegen aan dit voor de hele familie geschikte happening. Zo zal dit jaar het muziekgezelschap “De Häörepaert” aanwezig zijn zo liet muzikant Evert Masthof uit Nieuwstadt mij het volgende weten.

“De Häörepaert sjpele op zondig 19 april a.s. vanaaf 14.00 oer op de veurjaorsmert in Deetere.
Boete aan de veurkantj van ‘De Koppel’ zal dit plaatsvenje en biej sjlech waer geit de zaal van Joke aope! Spik en Span zulle dae middig aeveneins optraeje.”


De Häörepaert
“De Häörepaert uit ‘De Nuujsjtadt’ vallen onder 't genre sjmartlapperij en aanverwante verwennerij met een flink Limburgs randje. Ontdek hun hang naar rock&roll, zigeunerswing, tango en beguine; zelfs de konfrontatie met de degelijke Zuid-Nederlandse wals en Duitse sjlager wordt niet vermeden. De opvallendste is de akkordeonist, die wordt bijgestaan door 4 mannen met gitaren, drums en bas èn .. een zangeres (twee zangeressen, red.).”Compilatie van voorjaarsmarkt 2009 in Dieteren.


Verkoop door dameskoor in de pastorietuin.


Gezellige drukte in Dieteren.


Ook verkoop van loten t.b.v. Fortuna Sittard.


Mooi weer tijdens drukbezochte markt.


Levende muziek door deze band.


Ook de Häörepaert zijn aanwezig.

Webmaster: @ Email