Basiliek Susteren

Rondleiding Schatkamer Amelberga Susteren
Door: Cor Voorter

Zondag 1 mei a.s.: Thema-rondleiding
Rondleiding Schatkamer &Basiliek Susteren


Voor zondag 1 mei a.s. staat een themarondleiding gepland voor een bezoek aan de Schatkamer ít Stift en de H. Amelbergabasiliek in Susteren. De rondleiding begint met een korte videopresentatie en een bezoek aan de schatkamer. Daarna wordt de rondleiding vervolgd in de basiliek.

De vroeg-romaanse kerk is historisch gezien van groot belang geweest voor de kerstening van de regio en heeft door de eeuwen heen ook unieke kerkschatten verzameld. Uniek is natuurlijk het Evangeliarium, maar ook de reliekschrijnen van de heiligen die al eeuwen zijn verbonden met Susteren. U gaat op reis terug in de tijd en maakt kennis met een stukje kerkelijke historie en geschiedenis, waar Susteren onlosmakelijk mee blijft verbonden.

De rondleiding start om 14.00 uur bij ít Stift aan het Salvatorplein in Susteren.
De kosten bedragen € 4,50 per persoon en de maximale groepsgrootte is 20 personen. Deze kosten kunnen ter plaatse worden voldaan. Vooraf aanmelden is niet nodig! Duur van de rondleiding is ongeveer 1½ tot 2 uur! Op aanvraag zijn via e-mail andere dagen en tijden mogelijk: merry.travel.ms@gmail.com


Enkele “schatten” uit de schatkamer


Webmaster info@deetere.nl