Nieuws

Deetere bij tour de France 2009;


Nu zullen veel mensen wel bedenkelijk kijken en zich de vraag stellen wat heeft Deetere nou met de tour de France te maken.?
In principe niets nee, maar dit jaar waren enkele inwoners waaronder de webmaster van deze site aanwezig bij de etappe van Vittel naar Colmar. We stonden op het stuk net na de Col de Platzerwasel nabij le Markstein met een spandoek met opschrift DEETERE.
Dit spandoek is enkele ogenblikken in beeld geweest bij de TV uitzending op die dag 17 juli 2009 op Nederland 1. Een bewijs hiervan ziet u hieronder.


Spandoek DEETERE in beeld tijdens uitzending op Ned 1.
Spandoek DEETERE op locatie met Harie, José en Willie.
Tekst op de straat was jammer genoeg door de regen al vrij snel weggespoeld.


Verder een kort verslag van deze dag voor de fervente liefhebbers.

We waren van plan geweest om een plaats in te nemen op de Col de Platzerwasel maar al een dag voor aanvang stond deze al helemaal vol met campers en auto's dus moesten we een ander plan maken. Een mooie plek werd gevonden net na de Col bij de plek genaamd le Markstein, hier kunnen we de tour goed zien aankomen.
De dag zelf om 5 uur opstaan, ontbijten en vol goede moed naar de uitgezochte plek rijden waar we na een uur rijden aankwamen. We moeten op tijd aanwezig zijn omdat de Gendarmerie de toegangswegen tussen 8 en 9 uur zou afsluiten. Toen we dus rond 7 uur aankwamen bovenaan deze berg bleken we in de wolken te zitten, dat betekent dus afwisselend mist en een aarzelend zonnetje. Onze hoop op een weersverbetering bleek ijdel te zijn want al vrij snel begon het lichtjes te regenen, samen met de lage temperatuur en wind maakte het er niet beter op. Later toen de regenintensiteit toenam en we doorweekt wachten op de komst van de Caravane gingen verschillende Fransen naar huis om daar TV te kijken onder genot van een glas wijn. Ons geduld werd echter beloond met het spektakel dat volgde bij het passeren van de Caravane. Zie onder voor een foto impressie hiervan.


Impressie van de Caravane die we aan ons voorbij zagen trekken.


Na weer een behoorlijke tijd gewacht te hebben en vele liters water uit de hemel op ons neerdaalden kwamen de eerste fietsrenners in zicht.
Deze werden na enkele minuten gevolgd door groepjes wielrenners, ook de bekende Armstrong zagen we aan ons voorbij schieten.


De wielrenners met begeleiding.
Heeft U een suggestie of opmerking, mail naar info@deetere.nl