Natuurvrienden Susteren

Zaterdag 8 oktober in de Harmoniezaal
Jubileumconcert Vocale Groep Sumadi

Door: Cor Voorter

Vocale Groep Sumadi bestaat 45 jaar en viert dit feit met een Jubileumconcert op zaterdag 8 oktober a.s. in de Harmoniezaal te Susteren. Musicus Jo Huijnen viert zijn zilveren jubileum als dirigent van het koor.De Vocale Groep Sumadi werd opgericht als Jongerenkoor SuMaDi, waarbij de beginletters van de naam verwijzen naar de Susteren, Mariaveld en Dieteren. Ten tijde van de oprichting waren jongerenkoren erg populair. Naast concerten waren ook jongerenmissen deel van der reeks optredens. Anno 2016 maken muzikale omlijstingen van kerkdiensten nog steeds deel uit van de agenda van Sumadi.
Vocale Groep Sumadi heeft een uitstekende naam binnen en buiten de regio. Mede ook door hun dirigent Jo Huijnen. Vijfentwintig jaar geleden nam hij de muzikale leiding van het koor op zich en wist het niveau naar een hoger plan te tillen, vast te houden en verder uit te bouwen. Het koor wordt ondersteund door een combo, maar zingt daarnaast ook meerstemmig a capella. Het sterkste punt van het koor is dat de leden en dirigent samen met plezier repeteren en zingen. Dit wordt versterkt door het feit dat Huijnen zijn arrangementen kan schrijven voor de bezetting die hem ter beschikking staat. Ook speelt mee dat zij een schare trouwe fans hebben die bij concerten of kerkelijke vieringen aanwezig zijn. In kleinere bezettingen worden bij gelegenheid ook andere optredens verzorgd.

Vocale Groep Sumadi o.l.v. Jo Huijnen en het vaste combo heten u van harte welkom bij het Jubileumconcert op zaterdag 8 oktober a.s. om 20.00 uur in de Harmoniezaal a/d Feurthstraat 56 in Susteren. Entree 5 Euro. Voor meer info: www.sumadi.nl


Webmaster info@deetere.nl