Stroomstoring

Gebied Susteren uren zonder electriciteit


Rond 13:19 uur ging in Dieteren (en Susteren) de electriciteit van het net. Dat betekende dat alle apparatuur die hiervan afhankelijk was uitviel.

Kerkklok gestopt op tijdstip aanvang stroomstoring
Kerkklok gestopt op tijdstip aanvang stroomstoring.

Bij Enexis de netbeheerder ging men ervan uit dat deze uiterlijk 16:00 uur was verholpen. En inderdaad om ca 15:15 kwamen alle electrische apparaten weer tot leven.
De oorzaak van dit euvel is volgens dorpsgenoot Robert Pesgens kortsluiting bij een nabij gelegen zendmast, hierdoor sneuvelden in Dieteren 3 hoofdzekeringen in het plaatselijk verdeelstation deze moesten dus vervangen worden. Wie meer details heeft kan dat nog doorgeven. Het was dus geen uit de hand gelopen 1 april grap.


Werkzaamheden aan electriciteits netwerk

Deze week zijn er in een stuk van de Kerkstraat werkzaamheden aan het electriciteitsnetwerk. Dit is een direct gevolg van een eerdere stroomstoring die enkele weken geleden ons dorp trof. Gedeeltes van de stoep werden opengebroken en voorzien van een mantelbuis waar een nieuwe leiding doorgetrokken kan worden zonder de stoep opnieuw open te breken. Ook onder de weg door wordt deze buis aangebracht en hiervoor wordt een pneumatische puls gebruikt die een passende verbinding maakt.

Werkzaamheden in de Kerkstraat
Werkzaamheden in de Kerkstraat.

Puls boort zich een weg onder de straat door
Puls boort zich een weg onder de straat door.


Webmaster: @ Email