Auto-oriëntatie tocht buurt Heuvel-Drènk

Verslag oriëntatie tocht zondag 27 december 2009,

Deetere <=> Zuid-Limburg <=> Deetere
Een leuk en nieuw initiatief van onze buurtvereniging om een puzzeltocht te organiseren. Reden genoeg voor het gezin van de webmaster om zich op te geven voor deze tocht. Startpunt café 't Köppelke in Deetere waar Karel Schnock ieder team een pakketje A4-tjes overhandigd en de kilometerstand opneemt en vertrektijd doorgeeft. De route staat duidelijk maar soms enigzins cryptisch omschreven wat zeker af en toe in elk voertuig tot de nodige discussie zal hebben geleid. Ook andere puzzels en vraagstukken moeten opgelost worden voor je het formulier weer inlevert bij terugkeer.
Voor het zover is moet je wel de route zo nauwkeurig mogelijk volgen welke door vele Zuid-Limburgse plaatsen en gehuchten leidt en waarbij niet geschuwd moet worden om van asfaltwegen af te wijken. Dit laat gezien de toestand van de onverharde landelijke wegen na dooi en regen de nodige sporen achter op de voertuigen (zie foto).
Zodoende kom je wel op mooie plekjes waar je normaal in een grote boog omheen zou rijden. Wij stellen ons voor hoe prachtig het hier in het voorjaar zal uitzien als de diverse bomen en hagen in bloei zullen staan. Nu rijden we langs diverse suikerbietenhopen die nog afgedekt zijn tegen de vorst, van sommige hopen is het plastic eraf gewaaid waardoor vorst vrij spel heeft gehad. Even goed opletten hoe de route verder te volgen eh... was het niet hier linksaf, oei even draaien en ja hoor weer op het goede spoor.

Gezellig natafelen en Limburgs Land op auto's
Gezellig natafelen en ‘Limburgs Land ’ op auto's

Je hersens kraken over puzzels en andere vraagstukken is een welkome afwisseling na de Kerstdagen. Bij terugkomst op het vertrekpunt blijkt dat we netjes op tijd binnen zijn en na enige tijd zijn alle teams terug waarbij uit de reacties blijkt dat ze het niet allemaal zo goed hebben kunnen volgen. Even een complimentje maken aan mijn echtgenote die als bijrijder toch de nodige aanwijzingen heeft gegeven om op de route te blijven. Dat dit uiteindelijk zo goed gelukt was dat we slechts 1 kilometer meer op onze teller hadden staan dan de officiële route lang was. Daarbij opgeteld dat we alle puzzels naar tevredenheid hadden ingevuld bleken we ook nog als winnaar uit de bus te komen.
We mochten daarom de bijbehorende prijs een wisseltrofee in ontvangst nemen, met de opdracht om de volgende tocht weer mee te doen echter wel buiten mededinging. De organisator voegde er lachend aan toe dat wij dan ook de volgende tocht mochten uitzetten, waarbij mijn ega zonder omhalen hier direct de toezegging deed dit op zich te nemen.

De Wisseltrofee
De Wisseltrofee
Webmaster info@deetere.nl