Pagina met info over kunstproject Sjarabang 2015,Opening kunstproject Sjarabang op 21 juni.

Op zondag 21 juni om 11.00 wordt het kunstproject Sjarabang geopend bij het Talenthouse aan de Diepstraat te Echt. Enkele jongeren zorgen voor muziek. Sjarabang is een project op initiatief van de Klankbordgroep Cultuur Echt-Susteren waarbij inwoners een kunstwerk voor de openbare ruimte in hun dorp kunnen maken. Het thema dit jaar, aansluitend bij 70 jaar Bevrijding is: “Vrijheid voor onze kinderen”.

Bij het Talenthouse zijn jongeren aan de slag gegaan met het fietsenhok. Bij de opening zorgen zij ook voor een muzikaal optreden. Daarna bezoeken we ook de andere kunstwerken:
Bij Creatief Centrum de Banderthof in Echt heeft de jeugdgroep enkele deuren naar de vrijheid gemaakt; een daarvan was al bij de expositie “Oorlogskinderen” in het stadhuis te bewonderen.
Ook twee basisscholen hebben de handschoen opgenomen: de Violier in Echt en de Bolleberg in Maria Hoop. Bij de laatste hangen verschillende kunstwerkjes in de bomen op het schoolplein.
In Susteren zijn 2 groepen aan de slag gegaan: leden van de Scouting Jeanne d'Arc Susteren maken een bouwwerk van palen en touwen op de hoek van de Abdijlaan en Caecilialaan.
En enkele Susterenaren onder leiding van Sjeng Custers hebben een gedicht van Piet Zits verbeeld. Dit zal te zien zijn op de hoek Salvatorstraat/ Wijnstraat.

De kunstwerken zijn de hele zomer te bezichtigen. Er is een fietsroute samengesteld van ongeveer 30 km, die de kunstwerken verbindt. Deze is te krijgen bij de locaties en te downloaden via www.menswel.nl. Ook zal deze af te halen zijn bij VVV, stadhuis, kantoor Menswel en andere plaatsen.
Het project wordt mogelijk gemaakt in het kader van Cultuurzomer 2015 dankzij een subsidie van gemeente Echt-Susteren. Meer informatie over het Sjarabang-project is te verkrijgen bij cultuurcoach Monique van der Vleuten: cultuurcoach@menswel.nl of 0475-484848.