Nieuws uit Dieteren

"Sint in Deetere",


Sint bezoekt Basisschool St.Cornelius


De goedheiligman heeft mij laten weten 3 december 2009 de basisschool van Dieteren te willen bezoeken. Op zich toch al een bijzondere gebeurtenis maar daar blijft het niet bij. Dit keer komt hij niet per boot, paard, auto, zijspan of fiets. Nee niets van dit alles, hij heeft besloten om per luchtballon te komen. Als dat maar goed gaat, welke Piet heeft dit nou bedacht.?

En ja hoor, door een defect kompas en waarschijnlijk de slechte weersomstandigheden kwam de luchtballon niet op het schoolplein terecht maar buiten het dorp vlakbij de boogstal van boer Houben.
Hieronder een verslag van mislukte landing en hoe hij toch nog op tijd op de school kwam.


Door defect kompas in combinatie met het slechte weer is Sint net buiten Dieteren terecht gekomen.Sinterklaas in de stal van boer Houben nadat ballon in weiland is geland.Piet met het defect kompas.Kom maar gauw zei boer Houben tegen Sint, vervoer regel ik wel even.Kinderen voor de school in afwachting van komst Sint.Boer Houben brengt de Goedheiligman met veekar naar de school.Uiteindelijk is Sint dan toch nog heelhuids en op tijd bij de kinderen gearriveerd.

Heeft U een suggestie of opmerking, mail naar info@deetere.nl