Schutterij St. Stephanus in Dieteren

Pagina over "Schutterij St. Stephanus te Dieteren",

Voor een kleine gemeenschap als Dieteren is het al een hele klus om een zo grote schutterij te vormen terwijl men toch tot grote prestaties in staat is.

Zie ook Historie schutterij 175 jaar of de site van St. Stephanus zelf.

Thei Schulpen bevorderd tot Luitenant-Generaal van Schutterij St. Stephanus Dieteren.
Op 9 september jl. werd ere voorzitter Thei Schulpen door het bestuur van Schutterij St. Stephanus unaniem voorgedragen om te worden bevorderd tot Luitenant-Generaal. Voorzitter Ad Storken verraste Thei Schulpen op het jaarlijkse patroonsfeest met deze benoeming. Generaal Sjra Maassen overhandigde de daarbij behorende versierselen aan Thei Schulpen. Thei is al vele jaren lid van de schutterij, hij is een echte Sjöt, was lid van het 6-tal dat in í84 het OLS wist te winnen. Thei was vele jaren voorzitter, dit gaf hem de titel erevoorzitter. Naast de inzet voor schutterij St. Stephanus geeft hij ook commandantencursussen en is hij vrijwilliger in het Schuttersmuseum te Steyl. Hij ademt Schutterij. Het was een volslagen verrassing dat hij werd bevordert en voor één keer was hij sprakeloos! Thei heeft de hele winter om aan het idee te wennen en op 27 april 2018 zullen wij als schutterij ons nieuwe koningspaar maar ook onze nieuwe generaal presenteren aan de inwoners van Dieteren.

Voorzitter Ad Storken verrast Thei Schulpen met zijn benoeming tot Luitenant-Generaal.

Niek Leurs opnieuw Koning van Schutterij St. Stephanus Dieteren.
Op 9 september werd tijdens een zeer spannende strijd met 8 zeer geïnteresseerde kandidaten voor de 2e keer op rij Niek Leurs de winnaar. Niek verdedigde zijn titel met verve en wist het laatste stukje vogel met een mooi gericht schot naar beneden te krijgen. Ondanks alle regen die in de ochtend viel tijdens de rondgang door het dorp en het traditioneel bezoek aan het kerkhof, was het smiddags droog en scheen zelfs een waterig zonnetje. De sfeer zat er goed in en de schutters deden hun uiterste best om de vogel omlaag te krijgen. Maar Niek had alle mazzel en mag de titel voor de 2e maal op rij dragen. Een bijzondere bijkomendheid is, dat Schutterij St. Stephanus uit Dieteren volgend jaar 180 jaar bestaat en dit mag vieren met het 1e bondsfeest van de bond Eendracht van 2018. In het eerste weekend van juni zal dit jubileum uitgebreid gevierd worden en Niek en Els hadden als grote droom om ooit eens tijdens een eigen schuttefeest als koningspaar te mogen deelnemen. Na een rondgang door het dorp om het verse koningspaar voor te stellen, volgde het koningsbal en patroonsfeest. Het was nog lang onrustig op en rond het “Sjöttegeboew”.

Niek Leurs opnieuw koning met vrouw aan zijn zijde.


Koning Niek van Schutterij St. Stephanus uit Dieteren is Koning der Koningen 2016.
Zondag 23 oktober was er weer de fantastische optocht in Sittard tijdens het internationaal Schutterijen en Gildetreffen. Wat was dat een toppertje!
Ondanks dat de temperatuur (buiten) wat tegen viel zag je dat iedereen er veel zin in had.
Een prachtige schutterij was het gevolg. Met het eerste officiŽle optreden van ons koningspaar. Nico en Els. Trots liepen ze genietend tussen de gelederen met een lach van oor tot oor.
En dan ook nog de drie Dirndels. Het was echt, ‘Oktoberfeeststemming’.
De drumband liep de ingestudeerde looppatronen en de Engelse counters , die onder luid applaus ontvangen werden door het geweldig enthousiaste publiek op de route. Rijen dik stonden de mensen langs de kant. Echte kippenvelmomenten. Prachtig. Maar dit was nog niet alles. Na de optocht volgt een zeer gezellig tentfeest waar de schutterijen een mooi aandenken krijgen in de vorm van een herinneringsbordje en een pin. En dan is er nog de schietwedstrijd voor de koning der Koningen! Wij stonden gezamenlijk in de tent aangezien de kou buiten ons daar een beetje toe dwong. En wat schertst onze verbazing? Niek, onze eigen Koning schiet de vogel af! Hij mag zich dit jaar ‘Koning der Koningen’ noemen en werd vlak daarna op het grote podium van de Brand Weizen tent gehuldigd. Ons feest kon niet meer stuk. Het werd dan ook een lange dag. Het was geweldig, we zijn volgend jaar zeker weer van de partij!
Dit is hoe je de schutterij moet beleven. Vriendschap en kameraadschap.

Niek Leurs koning der koningen in Sittard.


Niek Leurs nieuwe Koning van Schutterij St. Stephanus Dieteren.
Op 3 september werd tijdens een zeer spannende strijd tussen 3 serieuze kandidaten voor het Koningszilver Niek Leurs de winnaar. Het was een mooie dag met, voordat de oude koning Col Schulpen afscheid nam, een bezoek aan het kerkhof en een rondgang door het dorp. Hierna werd er na aankomst op de schuttewei door de aanwezig schutters gezamenlijk een fles schuttersbier gedronken op een mooie strijd. Lang schoten er vele schutters op de vogel maar naarmate de vogel steeds kleiner werd bleven er drie serieuze kandidaten voor het zilver over. In een zeer spannende strijd en bijna tweehonderd (200) schoten verder viel de vogel na een schot van Niek Leurs.
Nadat de vogel gevallen was werd Nico samen met zijn even zo blije vrouw Els geïnstalleerd als koning en voorgesteld middels een rondgang door het dorp. Aansluitend vierden de schutters de nieuwe koning met een Koningsbal. Hier was het onder het genot van goed eten, drank en dj nog lang gezellig.

Niek Leurs nieuwe koning met vrouw aan zijn zijde.


Schutterij St. Stephanus Dieteren op OLS 2016 in Maasmechelen.

Schutterij St. Stephanus was uiteraard van de partij op het OLS 2016 in Maasmechelen. Bij de schietwedstrijden waren de omstandigheden helaas te moeilijk voor het zestal, na enkele ronden volgde dan ook helaas een misser.

Bordjesdrager en bielemannen foto: Annemie Geurts


Schutterij door de straten van Maasmechelen foto: Annemie Geurts


Koningspaar wordt beoordeeld tijdens OLS 2016 foto: Annemie Geurts


De eerste prijzen die Schutterij St. Stephanus op het OLS 2016 behaalde zijn:
Beste tambour-majoor nieuwe exercitie gewapend met 93,5 punten
Beste bieleman met 90,83 punten
Beste bielemannengroep jeugd met 87,5 punten

Col Schulpen nieuwe koning 2016 Schutterij St. Stephanus Dieteren.

Op zaterdag 5 september heeft Col Schulpen de titel Koning der Schutterij gewonnen. De strijd die onder verschrikkelijke weersomstandigheden werd gestreden tussen 3 kandidaten eindigde met Col Schulpen als winnaar. Hij wist de vogel naar beneden te halen. Col is al meer dan 40 jaar trouw lid en komt uit een echte schuttersfamilie. Samen met zijn vader, broer en beide zoons is hij onlosmakelijk verbonden met Schutterij St. Stephanus. Col is van alle markten thuis, vele jaren ging hij mee in de drumband, hij was vaandrig en inmiddels officier. Een echte Schutter die graag deel uitmaakt van de vereniging. Voor het komende seizoen mag Col als trotse koning plaats nemen in de gelederen. Samen met zijn dochter Evy heeft hij al een voorproefje gehad hoe dat voelt. Na zijn installatie als koning trok de schutterij een rondje door Dieteren om de nieuwe koning voor te stellen aan het dorp. Evy liep trots bij haar vader aan de arm. Het aansluitende koningsbal, dat dit jaar voor het eerst gehouden werd in het Sjöttegeboew, was een knalfeest dat tot in de late uurtjes duurde.


Col Schulpen temidden van zijn familieleden.


Col Schulpen koning 2016 foto: Jos Geurts


Ger Jacobs nieuwe Burgerkoning Dieteren,

Op 27 april werd koning Hans Losberg van Schutterij Sint Stephanus Dieteren voor het eerst voorgesteld aan het dorp. De koning werd aan huis opgehaald en kort toegesproken door de ere voorzitter van de Schutterij. Er volgde een optocht door Dieteren waarbij Fanfare Eendracht voorop ging, gevolgd door de Schutterij en de vele versierde fietsjes van de kinderen. Dit alles onder leiding van het oranjecomité.
Eenmaal aangekomen op de schuttewei werd na een korte toespraak door de voorzitter van de fanfare en de schutterij, het Wilhelmus gespeeld. De fietsjes van de kleinste kinderen werden beoordeeld door Koning Hans. De jeugd kon ook dit jaar weer meedoen aan het jeugdburgerschieten met de windbuks. Dian Schmeitz werd de nieuwe jeugdburgerkoning. Voor de volwassenen was er het jaarlijkse burgerschieten met de zware buks. Na een spannende strijd mag Ger Jacobs zich burgerkoning over 2015 noemen. Onder het genot van een drankje en een hapje was het nog lang gezellig op de Schuttewei.


v.l.n.r. Ger Jacobs, Dian Schmeitz en Hans Losberg.Hans Losberg nieuwe koning Schutterij St. Stephanus Dieteren.

Op zondag 1 maart heeft Hans Losberg de titel Koning der Schutterij gewonnen. De strijd die onder forse wind op de kogelvanger werd gestreden was een primeur voor Dieterse begrippen. Een plaat met ring en vogel moest in ca. 80 schoten worden losgeschoten maar de harde wind en enkele spat regen wisten dit tot een heel karwei te laten worden en pas na 164 schoten viel de vogel dan eindelijk af en wist Hans Losberg zich de nieuwe koning te noemen. Zijn overgrootvader Drik Merry was 60 jaar geleden de 1e generaal van Schutterij St. Stephanus. Nu is het dus Hans die het seizoen 2015 trots met het zilver de Schutterij mag sieren. Na een feestelijke borrel in het gebouw en alle felicitaties, is Hans door de gehele schutterij voorgesteld aan het dorp en na de rondgang ging het borrelen nog tot in de late uurtjes door in het Sjöttegeboew.


Linda Meerts nieuwe koning Schutterij St. Stephanus Dieteren.

Op zaterdag 27 september heeft Linda in een spannende strijd om de titel koning der schutterij het geluk aan haar kant gehad. Zij was na het 88e schot de gelukkige winnaar. Alhoewel nog even vol ongeloof naar boven werd gekeken door de andere schutters was de vogel toch echt al na 88 schoten neer gehaald. Na een feestelijke borrel op het terras en alle felicitaties. Is Linda vervolgens zoals gebruikelijk door de gehele schutterij aan huis opgehaald en kort toegesproken door de Erevoorzitter van de Schutterij. Er volgde een optocht door Dieteren waarna bij gemeenschapshuis de Koppel de feestvreugde werd voortgezet. Linda was reeds eerder koning en heeft er veel zin in om ook in het komende schuttersseizoen, onze vereniging weer als koning der schutterij te versterken.


OLS 2014.
Zondag 6 juli 2014 vond in Papenhoven-Grevenbicht het OLS plaats, uiteraard was ook onze schutterij daarbij aanwezig.
Bijgaande enkele foto's die ik hiervan toegestuurd kreeg.


Schutterij St. Stephanus uit Dieteren tijdens de optocht van het OLS in Grevenbicht. Foto: Rita van Loo-Beckers


Schutterij St. Stephanus uit Dieteren tijdens de optocht van het OLS in Grevenbicht. Foto: Rita van Loo-Beckers


Schutterij St. Stephanus uit Dieteren tijdens de optocht van het OLS in Grevenbicht. Foto: Rita van Loo-Beckers


Schutterij St. Stephanus uit Dieteren tijdens de optocht van het OLS in Grevenbicht. Foto: Rita van Loo-Beckers


Schutterij St. Stephanus uit Dieteren tijdens de optocht van het OLS in Grevenbicht. Foto: Rita van Loo-Beckers


Koning 2014.

Op zaterdagmiddag 28 september jl. werd bij Schutterij St. Stephanus in Dieteren het jaarlijks koningsvogelschieten georganiseerd. Dit jaar waren er weer diverse gegadigden. Maar koning Frank Fiddelaars zag weinig heil in het afgeven van zijn titel! Hij had een zeer druk seizoen dit jaar met een 175 jarig bestaan en schuttenfeest in eigen vereniging en diverse andere taken. Maar na een zeer spannende strijd die door alle toeschouwers als bloedstollend werd ervaren, mocht Frank Fiddelaars samen met zijn vrouw Mireille het zilver opnieuw in ontvangst nemen. Voor de tweede keer oprij werd dit vogelschieten door hem gewonnen en dat betekend dat hij volgend jaar op jacht kan gaan naar de titel Keizer Der Schutterij. Voor hem een felbegeerde titel, daar in zijn familie reeds eerder een keizer voorkwam.
Wij wensen Frank en Mireille opnieuw een zeer mooi seizoen waarbij de start op 13 oktober, al meteen begint met een mooie opening tijdens het Schutterijen- en gilde treffen in Sittard op het Oktoberfest 2013.

Frank Fiddelaars voor de 2e keer op rij Koning.

Geslaagd Jubileum Weekend Schutterij Dieteren.

Begin juni 2013 vierde Schutterij Sint Stephanus uit Dieteren haar 175 jarig bestaansfeest. De schutterij kan terugkijken op een uiterst geslaagd jubileum weekend. Mede dank zij de weergoden was het goed toeven op de schutterswei aan de Bosweg.
Op vrijdag zat de stemming er al goed in. Bijna 400 gasten genoten van een spetterende Limburgse Middag. Ondanks de bijna tropische temperatuur in de tent zong, klapte en schunkelde men volop mee. Ook de receptie was goed bezocht en gezellig.
Tijdens de zonovergoten schietestafette op zaterdagmiddag werd er duchtig strijd geleverd. Bij de particuliere schutters won uiteindelijk Johan Heyninck uit België de strijd om de titel “Veldheer van Dieteren”. Bij de sponsoren ging de hoogste eer en de bijbehorende titel “Grootmeester van Dieteren” naar Stef Hover van VoestAlpine. Zaterdagavond was het de beurt aan de Zaate Hermeniekes. Na een avond vol sfeer, bier en muziek tot in de kleine uurtjes werd Repke Tepke uitgeroepen tot glorieuze winnaar.
Na 2 uiterst zonnige dagen was het zondag even spannend of het droog zou blijven. Blijkbaar hebben de schutters van St Stephanus hard genoeg gebeden tijdens de prachtige hoogmis in de schutterstent. Mogelijk heeft ook de uitvoering van het Dieterse “Sjötteleedje” door zangkoor Mes Amis en het ensemble van de fanfare de beschermengelen extra gunstig gestemd. Want, waar in de omgeving, o.a. in Obbicht en Grevenbicht het nodige water uit de hemel viel, hield men in Dieteren de straten en de wei droog.
ís Middags tijdens de drukbezochte optocht liet de zon zich zelfs behoorlijk zien en was het behoorlijk puffen en afzien voor de 18 deelnemende schutterijen en de leden van Fanfare Eendracht. Het goede weer zorgde voor een gezellige drukte op het schuttersterrein en goede omstandigheden voor de muziek en schietwedstrijden. Het zou te ver voeren om alle winnaars hier te noemen, maar de winnaar van de dagbeker mag niet onvermeld blijven.
St Urbanus Montfort, van harte proficiat!


Jong en oud(er) vertegenwoordigd op de gezellig drukke schutterswei.

Schutterij Sint Stephanus Dieteren 175 jaar.

Vele verhalen doen de ronde over ‘t ontstaan van het dorp Dieteren. Oude documenten spreken over de Heerlijkheid Dieteren en een eerste Willibrordus kapel die later gesloopt is. Het dorp Dieteren maakte lange tijd deel uit van de Amelberga parochie. Ergens rond het jaar 1836 , Dieteren telde toen zo‘n 500 zielen, werd er gespeculeerd over het stichten van een eigen parochie. Deze kon alleen ontstaan als er een eigen kerk en veel geld en landerijen aanwezig waren. Met het doel een zelfstandige parochie te realiseren werden de eerste bijeenkomsten van de latere schutterij een feit. Omdat het eerste vogelschieten werd georganiseerd in 1838, geldt dit jaartal als de officiële oprichting van schutterij Sint Stephanus. Dit jaar bestaat de schutterij dus 175 jaar. Om dit heuglijke feit te vieren organiseert schutterij Sint Stephanus in het weekend van 7, 8 en 9 juni dit jaar een jubileumfeest. Met een receptie, hoogmis, schuttersfeest en diverse andere activiteiten. Er is voor elk wat wils.Uiteraard zijn hierbij veel vrijwilligers nodig om ook alles goed te laten verlopen. Meer informatie en opgaveformulier vindt u in dit document.

Het programma van dit weekend ziet erals volgt uit:

Vrijdag 7 juni 2013.
Limburgse Middig Deetere. Dit is een culturele middag waarin zang, kolder en een voordracht de boventoon voeren. Met o.a. De Old Timer kapel uit Nieuwstadt, Pierre Cnoops, Henk Steijvers en Thijs van Thoor, Annie Schreuders-Derks en Spik en Span.
We starten rond de klok van 13.15 u met de Oldtimer kapel uit Nieuwstadt. Onder het genot van een kop koffie en een heerlijk stuk Limburgse vlaai wordt u alvast in de stemming gebracht. Verder kunt u een optreden verwachten van ons aller Pierre Cnoops die de lachers zeker op zijn hand zal krijgen. Duo Spik en Span, zal zowel voor als na de pauze de tent op de kop zetten. Zij zijn natuurlijk bekend uit de carnavalstijd. Al jarenlang vaste finalisten van het LVK, met dit jaar een schitterende derde plaats. Ook kunnen we voor u presenteren het duo Henk Steijvers en Thijs van Thoor. Bekend van de Janse Bagge Bend, maar in de regio zeker ook erg gewaardeerd vanwege hun luisterliedjes met begeleiding door gitaar of accordeon. Tijdens de Limburgse middag zullen zij enkele oud Zösterse leedjes en enkele nummers van de dialect groep Carboon ten gehore brengen. In het programma hebben we ook ruimte gereserveerd voor een voordracht over de Limburgse cultuur en folklore. Deze zal verzorgd worden door Annie Schreuders-Derks, o.a. bekend van L1 en het Museum van de Vrouw en bovendien een echt Zösters maedje. Het programma bevat ook nog een verrassingsact waarover we nu nog even niets kwijt willen.
In de pauze en na afloop van het programma kunt u nog genieten van de Tjechische volksmuziek van de Oldtimer kapel. Tijdens de pauze organiseren wij een loterij met diverse spetterende prijzen. De prijzen hebben vertegenwoordigen een bedrag van ca € 1.000,-.
Dit alles onder leiding van Karel Fiddelers. Een middag om absoluut niet te missen. Kaarten a € 6,50 (voorverkoop) kunnen besteld worden via Limburgse-middig-deetere@hotmail.com. Na dit wervelend begin van het feestweekend vindt er ‘s avonds een receptie ter ere van de jubilerende vereniging plaats.
Zaterdag 8 juni 2013.
‘s middag starten we met een schietestafette. ‘De sjlaag om de Koppeleberg’.
Tijdens deze ‘sjlaag’ kunnen teams bestaande uit minimaal 6 personen met elkaar wedijveren op diverse schietonderdelen. Op o.a. de volgende onderdelen: schieten met de zware buks, windbuks, handboog en kruisboog zullen de punten bij elkaar geschoten moeten worden. De beste schutters van elk team en genodigden schieten later in de middag om de titel “Grootmeester van Dieteren”.
‘s Avonds vindt er een zaate hermeniekes treffen plaats met bijna alle hermeniekes uit de gemeente Echt-Susteren. Ook zullen deze avond diverse gast hermeniekes van buiten de gemeentegrenzen acte de presence geven.


Schietestafette en Zaate Hermeniekes Treffe 8 juni Deetere

Organiseert op zaterdag 8 juni om 13.00 uur

Ben je op zoek naar een leuke sportieve uitdaging om samen met vrienden, collega's of familie te doen? Schrijf je dan met een zestal in voor de schietestafette “De sjlaag om de Koppeleberg”.

Op zaterdagmiddag 8 juni strijden vanaf 13.00 zestallen tegen elkaar om de titels “Veldheer van Deetere” en “Grootmeester van Deetere”. Uiteraard horen daar mooie prijzen bij. Deze schietestafette bestaat uit de volgende onderdelen: handboogschieten, kruisboogschieten, windbuks en zware buks. Ervaring is niet nodig, deskundige begeleiding is aanwezig ( m.m.v. handboogvereniging de Zwarte Roos en kruisboogvereniging Limburgia). Minimum leeftijd is 16 jaar. Inschrijven kan tot 1 juni a.s., maar ben er snel bij want vol= vol !!
Deelname kost € 10,- p.p. dat is inclusief een welkomstdrankje.
Dit evenement vindt plaats op het sjötteterrein van Schutterij St.Stephanus gelegen aan de Bosweg in Dieteren. Voor meer informatie of inschrijven kunt u mailen naar sjlaagomdekoppeleberg@gmail.com of bellen naar Jeanette Storken 046-4495657 of
Yvonne Berkers 046-4495133. Deze middag is er gezellige muziek van de Awt Breultaler muzikanten en Z.H. Jonk Vleisj.
Ook mensen die niet mee willen doen maar wel gezellig willen komen kijken of aanmoedigen zijn uiteraard van harte welkom. Zoek ons ook op de facebookpagina en maak kans op gratis deelname aan de schietestafette.

Op zaterdagavond 8 juni vindt er een Zaate Hermeniekes Treffe plaats. De toegang is gratis !!
Dus als je zin hebt in een supergezellige avond kom dan allemaal naar de feesttent op 't Sjötteterrein in Deetere. Aanvang 19.00 uur en start van de loting op spectaculaire wijze om 19.30 uur. Zaate Hermeniekes kunnen zich nog aanmelden om mee te doen aan dit evenement. Voor inschrijven of meer informatie kunt u terecht bij Jorg Welters, via de mail jorgwelters@hotmail.com of 06-20417534.

Het weekend van 7-8-9 juni wordt het 175 jarig bestaan van schutterij St.Stephanus gevierd. Op vrijdamiddag wordt er een Limburgse middag georganiseerd met vele leuke optredens en een loterij met prachtige prijzen. Op zondag 9 juni is er om 09.30 uur een plechtige hoogmis in de feesttent met vaandel zegening en organiseert schutterij St.Stephanus het 2e bondsschuttersfeest. Het is dus zeker de moeite waard om dit weekend naar Dieteren te komen.


Liefhebbers kunnen zich al opgeven voor de “Slaag om de Koppeleberg”.

Zondag 9 juni 2013.
Zondag wordt er gestart met een Hoogmis, waarin het jubileum centraal staat. In deze Heilige mis bestaat de mogelijkheid om alle vaandels die ‘s middags mee marcheren in de optocht te laten zegenen. De hoogmis wordt opgeluisterd door zanggroep Mes Amis uit Koningsbosch als mede een blazersensemble van Fanfare Eendracht uit Dieteren.
‘s Middags vindt het 2e bondsfeest plaats van schuttersbond Eendracht Born -Echt en omstreken. Maar liefst 20 schutterijen zullen, vooraf gegaan door Fanfare Eendracht Dieteren door de straten van Dieteren marcheren. Later deze middag vinden de traditionele schiet-, muziek- en exercitie wedstrijden plaats op het feestterrein aan de Bosweg. Met als hoogtepunt het bekendmaken van de winnaar van de dagbeker. De muzikale omlijsting van het schuttersfeest zal in handen zijn van niemand minder dan Promilage.

In de komende weken zullen diverse artikelen de verschillende activiteiten in het kader van het 175-jarig jubileumfeest uitgebreid toegelicht worden.


Koning 2013

Tijdens het Kongingsvogelschieten 22 september 2012 werd Frank Fiddelaars de nieuwe koning van St Stephanus uit Dieteren.
Hieronder enkele foto's van deze gebeurtenis.


Laatste restant vogel afgeschoten, foto ingezonden door Frank Fiddelaars.
De nieuwe koning is bekend na het verlossende 240e schot, foto ingezonden door Frank Fiddelaars.
Frank Fiddelaars mag het koningszilver nu voor een jaar dragen, de Koningin Mireille ontving een bloemetje. foto ingezonden door Frank Fiddelaars.
Het trotse koningspaar maakt rondgang door Dieteren, foto ingezonden door Frank Fiddelaars.
Aankomst bij de Koppel, neef Jack Heylighen nam die dag de vaandel over van de nieuwe koning, foto ingezonden door Frank Fiddelaars.
Tijdens toespraak van ere-voorzitter Thei Schulpen, foto ingezonden door Frank Fiddelaars.
Krantenartikel in Waekblaad, foto ingezonden door Frank Fiddelaars.Oudere nieuwsitems van de Schutterij, of zie ook de site van St. Stephanus zelf.

Webmaster info@deetere.nl