Vee

Runderen van Dieterse eigenaren leggen verkeer A2 stil.

Rond 4 uur in de nacht meldde de politie zich bij de eigenaren van enkele koeien in Dieteren met de mededeling dat enkele runderen zich op de snelweg A2 bevonden. De schrik sloeg de eigenaren om het hart want de eerste gedachte die door haar hoofd schoot ze hebben toch hopelijk geen ongeluk veroorzaakt? Gelukkig kon de politie melden dat dit niet het geval was en men tijdig het verkeer stil heeft kunnen zetten en de snelweg heeft afgesloten.
Er moet nu snel gehandeld worden en na het optrommelen van hulptroepen wordt getracht de dieren in een inderhaast opgehaalde veekar te laden. Echter het tweetal bleek niet gediend van deze service en koos herhaaldelijk een uitweg. Dit ging niet altijd gesmeerd want zo kwamen ze plots terecht in het kanaal. Een boot die daar net kwam aanvaren was wellicht de reden dat toch weer gekozen werd om aan wal te gaan.
Uiteindelijk na diverse keren tussen Roosteren en Echt op en neer langs de A2 gerend te zijn lukte het een in de tussentijd opgeroepen veearts om de dieren te verdoven. Een exemplaar kon toen ingeladen worden het andere dier bleek dusdanig gestrest te zijn dat de verdoving geen effect bleek te hebben.


Een dier moest noodgedwongen worden gedood. (Foto Fer Traugott)


Omdat het gevaar voor de omgeving te groot bleek te worden is tenslotte aan een jager opdracht gegeven dit dier voorgoed uit te schakelen.