Overval
Overval op bestelbusje in Dieteren
Dieteren, 22 december 2020

In Dieteren is dinsdagochtend een bestuurder met geweld van zijn witte bestelbus beroofd, vermoedelijk een pakketbezorger. De overval vond rond half elf plaats op of nabij de kruising Langenakkersweg/Echterstraat. De bestuurder is volgens de politie met ‘een voorwerp in zijn gezicht geslagen’. Buurtbewoners bevestigen dat het slachtoffer verwondingen aan zijn gelaat had.


Plaats delict: hoek Langenakkersweg/Echterstraat in Dieteren. Beeld: De Limburger

De verdachte, die volgens het signalement rond de twintig jaar, 1.85 meter groot was met kort zwart haar en een zwart trainingspak zou hebben gedragen, ging er met de witte bestelbus via de Breedenweg vandoor. De bus werd niet veel verderop vervolgens achtergelaten op de Beuningerstraat ook in Dieteren, midden tussen de velden. Van de dader ontbreekt volgens de politie nog elk spoor.
Bewoners van de straat hebben nauwelijks iets van de overval meegekregen.


Busje werd achtergelaten op de Beuningerstraat in Dieteren Beeld: De Limburger


Op Twitter meldde Politie Eenheid Limburg
Op 22 december omstreeks 10:30 uur heeft er een #overval plaatsgevonden in #Susteren op de Breedenveldweg.
Hierbij is een persoon gewond geraakt. De politie doet onderzoek. Meer info volgt. Getuigen van deze overval kunnen zich melden via 0900-8844.
10:56 a.m. 22 dec. 2020

Al snel hierna werd dit door diverse lokale media opgepakt ook landelijk kwam de overval op het bestelbusje in het nieuws zoals bij RLT4 Editie NLHeeft U een suggestie of opmerking, mail naar info@deetere.nl