WWII evacuatietijd Dieteren

Informatie gevraagd over evacuatietijd in Dieteren.

Op het eind van de tweede Wereldoorlog toen de bevrijding door de geallieerden dichtbij leek moesten de inwoners van Dieteren van de Duitsers toch nog weg uit hun geliefde dorp. Velen wilden echter ondanks alles toch in Dieteren blijven en verstopten zich dan ook op allerlei plaatsen varierend van kelders tot zolders en tussen het stroo of in het veld. Uit het dagboek van mijn vader bleek echter dat deze samen met de pastoor van Dieteren en Roosteren met een gezin uit Roosteren en nog enkele andere personen zich in de kerk van Dieteren hadden verstopt.
Graag zou ik willen weten of er nog mensen zijn die informatie hebben over de evacuatie tijd in Dieteren en in het bijzonder over de mensen die zich in de kerk hadden verschanst. Het gaat dus zowel om inwoners van Dieteren alsook hen die van buiten Dieteren zich hier schuil wilden houden voor de Duitsers.
Al is het maar een naam, foto, brief, anecdote, adres of elke andere informatie die hierop betrekking heeft, laat het dan even weten.
Alle informatie is welkom hoe beperkt deze ook is.

Stuur uw reactie naar Henk Penders via: info@deetere.nl en vermeld er s.v.p. ook uw telefoonnummer en/of adres bij voor het geval ik bij vragen nog contact met u kan opnemen.
Heeft U een suggestie of opmerking, mail naar info@deetere.nl