Herinrichting met fietspad Lange Akkersweg en Doorderweg

Welkom bij "Nieuws",


Oplossing wegomlegging vrijliggend fietspad bij Dieteren.


Nog even wegomlegging fietspad.

Binnenkort zal de omleiding van het fietspad bij Dieteren verleden tijd zijn. De gemeente meldt hierover het volgende:

Probleem fietspad Lange Akkersweg (Dieteren-Echt) opgelost
Dankzij een goed gesprek tussen wethouder Pustjens en de heer Montforts komt een einde aan de vervelende bochtige omleiding in het fietspad ter hoogte van Dieteren. Na eerdere gestrande gesprekken is de heer Montforts toch bereid gebleken mee te werken aan de overdracht van 100 m2 grond aan de gemeente Echt-Susteren. Met de nieuwe grond kan de gemeente het fietspad op korte termijn wijzigen en de verkeersroute ter hoogte van Dieteren veiliger maken.

Gesprek
Wethouder Pustjens en de heer Montforts kennen elkaar al vanuit de periode dat beiden nog gemeenteraadslid waren in de voormalige gemeenste Susteren. Wethouder Pustjens is altijd overtuigd geweest dat een minnelijke schikking met de heer Montforts tot de mogelijkheden zou blijven behoren. De heer Montforts op zijn beurt heeft de wethouder duidelijk kunnen maken wat zijn eerdere bezwaren waren en waarom hij weigerde mee te werken.

Oplossing
Met wederzijds begrip en respect voor elkaar is het probleem nu opgelost en zal de overdracht snel worden gesloten. Op die manier kan er op korte termijn goed en veilig gefietst worden in Dieteren.
Binnenkort zal ook dit stukje fietspad gemaakt worden zoals eerder al voorgesteld was.Complementering vrijliggend fietspad bij Dieteren.

Zoals bekend kon nu ook het resterende stukje fietspad bij Dieteren vrijliggend worden gemaakt door het door te trekken op het overige gedeelte van het nieuwe fietspad. Hieronder enkele foto's van de werkzaamheden.


Zo was het dus.


Eerst het grondwerk.


Beton storten.


Beton afwerken.


Beton uit laten harden en krimpnaden maken.


Fietspad gereed.
Webmaster info@deetere.nl