Gemeente Echt-Susteren koppelt OOV module aan digitale kalender

Welkom bij "Nieuws" - gemeente,

Gemeente Echt-Susteren heeft veiligheidsmodule gekoppeld aan digitale kalender

Echt-Susteren, 13 oktober 2010

Aan de digitale gemeentekalender van de gemeente Echt-Susteren is de OOV (Openbare Orde en Veiligheid) -module toegevoegd. De OOV module is speciaal gemaakt voor hulpdiensten om informatie rondom evenementen met elkaar te delen.

Via een speciale inlogcode kunnen de daartoe aangewezen hulpdiensten inzichtelijk krijgen welke evenementen er in de gemeente Echt-Susteren plaatsvinden en welke inzet hierbij nodig is. Via deze module is inzichtelijk in welke categorie een evenement valt. Zo kan er sprake zijn van een categorie A, B of C. Bij elk evenement staat aangegeven of er verkeersregelaars nodig zijn, de inzet van politie, brandweer en/of ambulance personeel. Met name voor de hulpdiensten is deze informatie van belang, maar ook voor de gemeentelijke handhaving is deze informatie interessant.

Verenigingen voegen hun eigen evenementen toe. Indien hier een vergunning voor nodig is wordt deze bij de gemeente aangevraagd. Handhavers van de gemeente geven vervolgens bij het desbetreffende evenement in de gemeente aan of er een vergunning is afgegeven en in welke categorie het evenement zich bevindt. Vervolgens is deze informatie voor hulpdiensten via de OOV module toegankelijk. Dankzij deze OOV module werken verenigingen uit de gemeente, hulpdiensten en de gemeentelijke organisatie van Echt-Susteren samen om de veiligheid rondom evenementen in de gemeente te versterken.


Webmaster info@deetere.nl