Oorlogsdocumentaire

DVD „Oorlogsherinneringen”
Vanaf 5 november 2010 te koop op DVD in 2 versies:


Inwoners van de gemeente Echt - Susteren en oorlogsveteranen vertellen over hun ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In januari 1945 maakten de geallieerde strijdkrachten een einde aan de bezetting door Nazi Duitsland van het gebied dat thans behoort tot de gemeente Echt- Susteren. Om te gedenken dat wij sindsdien al 65 jaar leven in een land dat vrij is van oorlog, hebben er in 2010 allerlei activiteiten plaats die georganiseerd zijn door de werkgroep “Oorlogsherinneringen” , een uniek samenwerkingsverband tussen het Museum van de Vrouw - de stichting “Op Vleugels der Vrijheid” - Biblionova en VVV Zuid- Limburg.
Een van de activiteiten is het uitbrengen van een film op DVD , waarvan de presentatie op 5-11-2010 heeft plaatsgevonden. Inwoners van deze gemeente vertellen over hun ervaringen in WO II tijdens de bezetting, de evacuatie en de bevrijding.
Daarnaast komen er ook twee oorlogsveteranen aan het woord; een Engelse tankcommandant en een Duitse Fallschirmjager. Zij waren betrokken bij de gevechten om de bevrijding van de gemeente Echt-Susteren en omgeving.De inwoners die hun verhaal deden zijn afkomstig uit de kernen: Echt- Pey- Slek- Susteren- Nieuwstadt- Roosteren en Koningsbosch.
Marleen Jennissen, bestuurslid van de stichting “Op Vleugels der Vrijheid” en lid van de werkgroep “Oorlogsherinneringen”, heeft hen geïnterviewd in “de Gooi Kamer” van het museum in december 2009.
Het was een bijzondere ervaring voor alle betrokkenen.

De DVD is in 2 versies te koop:
De documentaire met interviewfragmenten voor 15,95 euro
De documentaire met een extra dvd met de complete interviews voor 19,95 euro

De film is te koop in beide versies op de volgende verkooppunten zolang de voorraad strekt;
Cultureel Centrum de Plats: Museumwinkel of Bibliotheek, Plats 1 Echt
Music Store, Ursulinenstraat 1 Echt
Abdijwinkel, Pepinusbrug 6a Pey-Echt
Roerdriehoekmuseum, Dijkstraat 5 Montfort

De documentaire is gemaakt door SiriusMedia uit Echt. www.siriusmedia.org
Heeft U een suggestie of opmerking, mail naar info@deetere.nl