Orgelkring Echt-Susteren

Zondag 29 mei Abdij Lilbosch
Orgel en saxofoon in concert

Door: Cor Voorter

Orgelkring Echt-Susteren organiseert zondag 29 mei a.s. een concert in de Cisterciënzerabdij Lilbosch-Echt. Voor orgel én saxofoon zijn een solistische rol weggelegd. Organist is Christiaan Janssen uit Heerlen, terwijl Ankie Mofers uit Dieteren zorgt voor de solistische bijdragen op sopraan- en altsaxofoon. Daarnaast spelen beide samen een vierhandig werk op orgel.

Voor zowel de liefhebbers van orgelmuziek, als ook van blaasmuziek wordt er een gevarieerd programma geboden. Te beginnen met variaties op een Gregoriaanse melodie van Guy de Lioncourt. Vierhandig orgelspel in een fantasie van Adolph Hesse. Van de organist de prachtige prelude en toccata van Pierre Dubois. Kortom een uurtje heerlijk genieten.

Christiaan Janssen studeerde orgel aan het Maastrichts Conservatorium bij Dorthy de Rooij en HaFaBra-directie bij Pierre Kuijpers. Hij is actief als organist en is aan diverse orkesten als dirigent verbonden. Daarnaast is hij een succesvol componist. Zijn composities en arrangementen worden veelvuldig uitgevoerd. In 2014 werd zijn LBM-Jubelmars winnaar van de compositiewedstrijd van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen.
Ankie Mofers deed aan het Maastrichts Conservatorium twee studies. Bij Norbert Nozy studeerde ze af voor saxofoon en bij Joop Celis voor piano. In de regio is ze in de muziek al lang geen onbekende meer. Ze was jarenlang verbonden aan Stichting Kreato in Thorn en aan het Centrum voor de Kunsten in Roermond. Grote aantallen leerlingen hebben bij haar de weg in de muziek gevonden, zowel op saxofoon als op piano. Ankie heeft momenteel haar eigen lespraktijk in Dieteren, waar muziekverenigingen en individuele leerlingen haar weten te vinden.

Het concert begint a.s. zondag 29 mei om 15.00 uur in de kloosterkerk van Abdij Lilbosch in Echt. De toegang is gratis, maar een vrije gave wordt zeer gewaardeerd! Orgelkring Echt-Susteren nodigt u van harte voor dit bijzonder en verrassende concert!


Ankie Mofers

Webmaster info@deetere.nl