Natuurvrienden Susteren

Cultuur en natuur met een zachte G!
Guus Reinartz te gast bij Natuurvrienden Susteren.

Door: Cor Voorter

Dinsdag 11 oktober a.s. staat de laatste kwartaalactiviteit van de Vereniging van Natuurvrienden voor dit jaar gepland. Guus Reinartz is dit keer te gast met fantastische diashows. Onder de titel “Zuid-Limburg, cultuur en natuur met een zachte G” wordt het publiek meegenomen in de overweldigende opeenvolging van veranderingen in de natuur van Limburg met zijn eigen cultuur en oneindige verscheidenheid. Het gaat deze keer over Limburg op bijna alle momenten van het jaar en van de dag geobserveerd.

Reinartz beoogd met zijn beelden te bereiken, dat mensen zich ervan bewust worden, hoe belangrijk het is om de natuur en cultuur van hun streek te koesteren en daarnaast actief te beschermen. De schoonheid van het landschap, getoond met fenomenaal en overweldigend beeldmateriaal. Voor Reinartz is het heerlijk om Limburg op bijna alle momenten van het jaar en van de dag te observeren, te letten op de positie van de zon, het steeds weer veranderende licht, de wisseling van de seizoenen. De enige regelmaat in de natuur is immers de overweldigende opeenvolging van veranderingen. Hij is daarbij steeds op zoek naar eenvoud en balans. Details zijn voor hem dan onuitputtelijke inspiratiebronnen, met hun aanstekelijke hoeveelheid aan vormen, ideeën en kleuren. De drang blijft om op te komen voor de schoonheid van dit landschap.

De bijeenkomst wordt gehouden in de grote zaal van Zorgcentrum Vastrada aan de Kloosterstraat in Susteren. Aanvang om 19.30 uur. De toegang voor leden van de vereniging is gratis. Van introducÚs en andere belangstellenden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. U bent van harte welkom!


Webmaster info@deetere.nl