Neerslag,


Dieteren, 15 november 2010 - Wateroverlast wordt inmiddels voortvarend aangepakt door waterschap Roer en Overmaas. Omdat het waterpeil in de beken nu flink is gedaald kan begonnen worden met het leegpompen van de akkers. Het duurt wel even vooraleer de vele duizenden kubieke meters water zijn terug gepompt maar met vereende krachten zal dit ongetwijfeld lukken.


Werkoverleg, hoe gaan we dit aanpakken?


Wel een apart beeld van deze akker, zo heeft ook dit zijn keerzijde.
Dieteren, 14 november 2010 - Molenbeemd en enkele andere velden in de buurt van Vloedgraaf en Rode Beek zijn overstroomd. Was ik gisteren nog in de veronderstelling dat de gereconstrueerde Vloedgraaf een hogere capaciteit heeft en zodoende veiliger zou zijn, helaas bleek dit niet het geval. Mijn eerste indruk is dat een dijk te laag is aangelegd, ook speelt denk ik mee dat de capaciteit van de Vloedgraaf tot aan de Maaseikerweg is vergroot maar deze sluit daar aan de ‘oude’ Vloedgraaf. Omdat deze nog niet is aangepast stuwt het water zich op en concentreerd het zich rond dit punt waardoor hier nu meer overlast is dan we voorheen gewend waren.
Bekijk de foto's hieronder.


Het bedrijf van de familie Houben in Dieteren is omringd door een grote watermassa.


Het bedrijf van de familie Houben in Dieteren is omringd door een grote watermassa.


Ferdi Houben demonstreert hoe hoog het water staat.


Een poging om het water weg te pompen bij het bedrijf van de familie Houben.


Waar gisteren nog een tarweveld zichtbaar was lijkt nu veranderd in groot meer.


De molenbeemd in Dieteren veranderd in een grote watermassa.


Detail watermassa Molenbeemd met op achtergrond brug over Julianakanaal.


Boerderijwinkel Indemans, kisten en appels drijven door het water.


Medewerkers waterschap Roer en Overmaas arriveren met pompen bij boerderijwinkel Indemans.

Dieteren, 13 november 2010 - De langdurige regen in de regio welke al vrijdag 12 november 2010 begon en die de hele zaterdag nog voortduurde heeft ook zijn weerslag op Dieteren. Ik bedoel niet alleen de landerijen die doorweekt zijn en dat er hier en daar plassen ontstaan. Nee, het duidelijkst is dit te zien aan de grote waterhoeveelheden die nu door de beken stromen. Vooral de Vloedgraaf verwerkt nu grote hoeveelheden water die richting Maas afgevoerd kan worden. Het is maar een geluk dat enkele jaren geleden hier een reconstructie heeft plaatsgehad die naast een natuurlijker verloop van de Vloedgraaf, ook de capaciteit hiervan flink verbetert is.


Vloedgraaf kan nu grote waterhoeveelheden goed aan.


Ook niveau Rode Beek is hoog, muren Dieterdermolen fungeren als dijk.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Webmaster info@deetere.nl