Inrichting Dieteren

OBELIX voor al uw MENHIRSNu de reconstructie van diverse straten in Dieteren nadert is ook het pleintje rond het H.Hartbeeld bij het Paereplein opnieuw ingericht. Bij de presentatie van de plannen werd benadrukt dat men graag via o.a. materiaalkeuze een authentieke uitstraling passend in Dieteren wilde bewerkstelligen. Zo is er gebruik gemaakt van gebakken klinkers in trottoirs en kruisingsvlakken en is er gekozen voor een specifieke vormgegeven straatverlichting waarbij tevens aandacht was voor zuinig energieverbruik middels ledverlichting.
Terugkomend op de titel van dit artikel. Een buurtbewoner blijkt bij het aanschouwen van de hier gebruikte keien de associatie met de overbekende stripheld Obelix en zijn menhir niet te kunnen weerstaan en heeft een bord geplaatst met de ludieke bewoording “OBELIX voor al uw MENHIRS.
Historisch gezien kennen we diverse door mensen geformeerde steengroepen zoals de Hunebedden en Stonehenge maar ook de zogenaamde Cromlechs, een halve ovaal of cirkelvormige groep stenen lijkt men nu in Dieteren te kunnen bezichtigen. Een nieuwe toeristische trekpleister? Of is het een creatieve manier om met natuurlijke materialen een veilige zone te creeren voor spelende kinderen of recreanten die tijdens een warme dag in de schaduw van de bomen op een bankje kunnen uitrusten en genieten na een fietstocht?
Een vraag die u zelf mag beantwoorden en hopelijk heeft ieder er op zijn eigen manier plezier van.
Heeft U een suggestie of opmerking, mail naar info@deetere.nl