Kroedwèsjviering 2017


Natuurvrienden Susteren
Kroedwèsjviering en Fête champêtre

Door: Cor Voorter

Kroedwèsjviering
Zaterdag 12 augustus a.s. om 18.00 uur, zal volgens goed gebruik door de Vereniging van Natuurvrienden, in samenwerking met het Parochiecomité van de Amelbergaparochie en een groep vrijwilligers, de traditionele Kroedwèsjviering en zegening worden gehouden tijdens een plechtige eucharistieviering op het Hoogfeest van Maria Hemelvaart in de basiliek van Susteren. Net als in vele andere plaatsen laten de kerkgangers vanuit een achtergrond van religie, cultuur en volksgebruik tijdens deze bijzondere viering al dan niet zelfgemaakte kroedwèsjes zegenen, om zo huis en haard te beschermen tegen onheil en kwaad.

De groep vrijwilligers is deze week druk doende om een groot aantal kroedwèsjes te binden die voorafgaand aan de viering te koop zijn. Met de opbrengst worden door het jaar de bloemversieringen gemaakt voor de kerk. Niet alleen zorgen de dames van het inmiddels bekende Kroedwèsjteam Zöstere voor de kleine kroedwèsjes, maar ook voor de prachtige versieringen van het altaar en priesterkoor in kroedwèsjstijl.
De Marialiederen, gezongen door het koor, zorgen voor een passende muzikale omlijsting van deze viering.

Fête champêtre
Aansluitend aan de Kroedwèsjviering is iedereen van harte welkom voor een gezellig tuinfeest in Beeldentuin SuŽstra, gelegen in de schaduw van de basiliek. De folkgroep Parelmoer zorgt voor het muzikale deel van de agenda! De vier leden van Parelmoer maken al 35 jaar samen muziek, met o.a. eigen composities en teksten. Zij spelen het liefst akoestisch, dicht bij het publiek en scheppen op die manier een sfeer van muziek, plezier en gezelligheid. De naam van de groep staat voor de vele kleuren van de muziek en de leden van de band.

De folkgroep Parelmoer

U bent zaterdag a.s. van harte welkom om samen met familie, vrienden en bekenden, aansluitend aan de Kroedwèsjviering van 18.00 uur in de Basiliek van Susteren een bezoekje te brengen aan het Fête champêtre in de Beeldentuin! De toegang is gratis en voor een hapje en een drankje wordt gezorgd!Webmaster info@deetere.nl