Kroedwèsjviering 2019 Susteren.
Kroedwèsjviering in de basiliek van Susteren
Door Cor VoorterSusteren Traditiegetrouw wordt ook dit jaar weer een Kroedwèsjviering gehouden in de basiliek van Susteren. De traditie om bij het hoogfeest van Maria ten hemelopneming een bundel te maken van kruiden en veldvruchten is al eeuwen oud. Door de bundel van samengestelde kruiden en veldvruchten te laten zegenen en te bidden, werd o.a. gehoopt op een goede oogst en een goede gezondheid, maar ook schoonheid en bescherming tegen blikseminslag van huis en haard.

Voor de Vereniging van Natuurvrienden Susteren is dit het jaarfeest en al enkele tientallen jaren wordt in samenwerking met de het Parochiecomité van Susteren, invulling gegeven aan deze viering. Vooraf aan de Kroedwèsjviering worden door een groep vrijwilligers van het parochiecomité kleine kroedwèsjes te koop aangeboden die in de voorafgaande week zijn gemaakt door een groep vlijtige vrijwilligers. De opbrengst is bedoeld voor de bloemversieringen in de basiliek. Overigens is het ook traditie dat meegebrachte en zelfgemaakte kroedwèsjes worden gezegend tijdens de viering. De muzikale omlijsting van deze viering is in handen van Gemengd Zangkoor Suestra, die vast en zeker een aantal Marialiederen in het repertoire hebben opgenomen en die menige kerkganger mee kan en zal zingen!
Aansluitend aan de viering in de basiliek houden de Natuurvrienden hun Fête de Champêtre in Beeldentuin Suestra, waar een gezellig samenzijn plaatsvindt voor de leden van de vereniging, genodigden en belangstellenden.

De H. Mis op zaterdag 17 augustus a.s. in de Amelbergabasiliek begint om 18.00 uur. U bent van harte uitgenodigd, zowel bij de viering als ook bij het aansluitend gezellig samenzijn in de Beeldentuin Suestra.


Heeft U een suggestie of opmerking, mail naar info@deetere.nl