Koningsdag Dieteren 2018


KONINGSDAG 2018
VRIJDAG 27 APRIL 2018


Dit jaar vieren we in Dieteren weer gezamenlijk Koningsdag op Vrijdag 27 april 2018.
We starten om 10:30 uur met een feestelijke optocht vanaf de Koppel, waarbij de kinderen met hun versierde ‘voertuigen’, vergezeld worden door de Fanfare én de Schutterij.

Tijdens deze optocht zal de Schutterij traditiegetrouw hun Koning aan huis afhalen, samen met de Fanfare en alle overige deelnemers aan de optocht.
De optocht zal weer eindigen op het schuttersterrein aan de Bosweg, waar de overige festiviteiten van start zullen gaan. Aan jong en oud is gedacht.

Dit jaar beginnen we met een vliegdemonstratie van Roofvogels.

Om 12.00 uur laten de mensen en roofvogels van Yuki Onna hun kunsten zien aan het publiek.We zien verschillende vogels in een mooie vliegdemonstratie en hierna zijn de vogels nog te bewonderen en kan iedereen naar hartenlust vragen stellen. Het is zelfs mogelijk om met een vogel op de foto te gaan. Dus kom zeker allemaal kijken!

Voor alle kleine en grote kinderen zijn er diverse activiteiten en spellen.

Ook zal deze middag het Burgerschieten plaatsvinden, waaraan alle aanwezigen vanaf 16 jaar kunnen deelnemen. Tijdens dit Burgerschieten kunt u kennismaken met het traditionele schieten met de zware buks. Lijkt het u leuk om mee te schieten zorg dan dat u een geldig ID bewijs bij u heeft.
Na de grote interesse van voorgaande jaren is er dit jaar ook weer het Jeugd Koningschieten voor alle kinderen van 9 tot en met 15 jaar. Inschrijven kan op de dag zelf op de feestweide.

Aan de inwendige mens is ook gedacht: hapjes en drankjes zijn er voor een schappelijke prijs te koop. Voor de kinderen is er zoals elk jaar weer een traktatie nl. chips of een ijsje, een broodje knak en ranja! Voor de mooiste en origineelst versierde fiets in de optocht is er een prijs.

Wij hopen ook nu weer op mooi weer, en een grote opkomst met veel Oranjeplezier op deze Koningsdag 2018. Namens de organiserende verenigingen, Schutterij St. Stephanus, Fanfare Eendracht en Stichting Samenwerkende Buurten Dieteren, nodigen we jullie van harte uit.
Webmaster info@deetere.nl