Koningsdag Dieteren 2017


KONINGSDAG 2017
DONDERDAG 27 APRIL 2017


Dit jaar vieren we in Dieteren weer gezamenlijk Koningsdag op donderdag 27 april 2017.
We starten om 10:30 uur met een feestelijke optocht vanaf de Koppel, waar de kinderen met hun versierde ‘voertuigen’, opgehaald worden door, de Fanfare én de Schutterij.
Natuurlijk hopen we dat u allen aansluit!

Tijdens deze optocht zal de Schutterij traditiegetrouw hun Koning afhalen, samen met de Fanfare en alle overige deelnemers aan de optocht.

De optocht zal weer eindigen op het schuttersterrein aan de Bosweg, waar de overige festiviteiten van start zullen gaan. Aan jong en oud is gedacht.
Voor alle kleine en grote kinderen zijn er diverse activiteiten en spellen.

Ook zal deze middag het Burgerschieten plaatsvinden, waaraan alle aanwezigen vanaf 16 jaar kunnen deelnemen. Tijdens dit Burgerschieten kunt u kennismaken met het traditionele schieten met de zware buks. Lijkt het u leuk om mee te schieten zorg dan dat u een geldig ID bewijs bij u heeft.
Na de grote interesse van voorgaande jaren is er dit jaar ook weer het Jeugd Koningschieten voor alle kinderen van 9 tot en met 15 jaar. Inschrijven kan op de dag zelf op de feestweide.

Aan de inwendige mens is ook gedacht: hapjes en drankjes zijn er voor een schappelijke prijs te koop. Voor de kinderen is er zoals elk jaar weer een traktatie nl. chips of een ijsje, een broodje knak en ranja!
Voor de mooiste en origineelst versierde/ uitgedoste creatie is er een prijs.

Wij hopen ook nu weer op mooi weer, en een grote opkomst met veel Oranjeplezier op deze Koningsdag 2017! Verder zouden we iedereen willen vragen om te vlaggen met de Nederlandse vlag zodat ons dorp er feestelijk uitziet. Alvast bedankt.


Schutterij St. Stephanus           Fanfare Eendracht           Stichting Samenwerkende Buurten DieterenWebmaster info@deetere.nl