Koningsdag Dieteren 2016


KONINGSDAG 2016
WOENSDAG 27 APRIL 2016


Dit jaar vieren we in Dieteren weer gezamenlijk Koningsdag op woensdag 27 april 2016.
We starten om 10:15 uur met een feestelijke optocht vanaf de Koppel, waarbij de kinderen met hun versierde ‘voertuigen’, vergezeld worden door de Fanfare én de Schutterij.
Natuurlijk hopen we dat u allen aansluit!

Tijdens deze optocht zal de Schutterij traditiegetrouw hun Koning aan huis afhalen, samen met de Fanfare en alle overige deelnemers aan de optocht.

De optocht zal weer eindigen op het schuttersterrein aan de Bosweg, waar de overige festiviteiten van start zullen gaan. Aan jong en oud is gedacht.
Voor alle kleine en grote kinderen zijn er diverse activiteiten en spellen. De vrijwillige brandweer zal deze middag aanwezig zijn, zodat jullie eens kunnen kijken hoe dat brandweerman zijn, nou eigenlijk werkt!
Ook zal deze middag het Burgerschieten plaatsvinden, waaraan alle aanwezigen vanaf 16 jaar kunnen deelnemen. De kosten voor dit Burgerschieten bedragen €2,50 pp.
Na de grote interesse van voorgaande jaren is er dit jaar ook weer het Jeugd Koningschieten voor alle kinderen van 9 tot en met 15 jaar. Dit is geheel gratis! Inschrijven kan op de dag zelf op de feestweide.

Aan de inwendige mens is ook gedacht: hapjes en drankjes zijn er voor een schappelijke prijs te koop. Voor de kinderen is er zoals elk jaar weer een traktatie nl. chips of een ijsje, een broodje knak en ranja!
Voor de mooiste en origineelst versierde/ uitgedoste creatie is er een prijs.

Wij hopen ook nu weer op mooi weer, en een grote opkomst met veel Oranjeplezier op deze Koningsdag 2016! Verder zouden we iedereen willen vragen om te vlaggen met de Nederlandse vlag zodat ons dorp er feestelijk uitziet. Alvast bedankt.


Schutterij St. Stephanus           Fanfare Eendracht           Stichting Samenwerkende Buurten Dieteren

KONINGSDAG 2016 Dieteren gaat wel door! WOENSDAG 27 APRIL 2016
Wij vieren wel weer gezamenlijk Koningsdag op woensdag 27 april 2016!!!

Vanwege het slechte weer is op veel plaatsen de viering geannuleerd. In Dieteren niet! Wij hebben een mooie grote tent waar de kinderen droog en warm kunnen spelen! En ook het Burgerschieten vindt gewoon plaats. Bij regen zorgen wij voor een optie om binnen te schieten!

Dus even kort:
  • We starten om 10:15 uur met een feestelijke optocht vanaf de Koppel, waarbij de kinderen met hun versierde ‘voertuigen’, vergezeld worden door de Fanfare én de Schutterij.
    Natuurlijk hopen we dat u allen aansluit! En bij slecht weer passen we de route aan!
  • Vanaf 11.30 uur zullen op het terrein aan de Bosweg 4, de overige festiviteiten van start gaan. Aan jong en oud is gedacht.
  • De vrijwillige brandweer zal om ca. 13.00 uur aanwezig zijn, zodat jullie eens kunnen kijken hoe dat brandweerman zijn, nou eigenlijk werkt!
  • Ook zal deze middag het Burgerschieten plaatsvinden om 13.30 uur, waaraan alle aanwezigen vanaf 16 jaar kunnen deelnemen. De kosten voor dit Burgerschieten bedragen €2,50 pp.
Aan de inwendige mens is ook gedacht: hapjes en drankjes zijn er voor een schappelijke prijs te koop. Voor de kinderen is er zoals elk jaar weer een traktatie nl. chips of een ijsje, een broodje knak en ranja! Voor de mooiste en origineelst versierde/ uitgedoste creatie is er een prijs.

Wij hopen ook nu weer op een grote opkomst met veel Oranjeplezier op deze Koningsdag 2016!

Stichting Samenwerkende Buurten Dieteren, Schutterij St. Stephanus, Fanfare Eendracht

Ondanks de weersomstandigheden kon in Dieteren wel de Koningsdag gevierd worden, zij het op een aangepaste manier. Op het terrein van onze schutterij kon men terecht in de tent alsook in het schuttengebouw.
Via een sterk ingekorte route trok de stoet van gemeenschapshuis de Koppel naar het schuttenterrein. Hier werden na enkele toespraken ook de nieuwe vlag van de schutterij door Deken Geurts ingezegend. Waarna de kinderen zich konden storten in de diverse spellen die gereed stonden. Ook de brandweer gaf een demonstratie waarbij de kinderen de waterspuit mochten hanteren. Daarna was er voor jong en oud de mogelijkheid om de schietkunst te beoefenen.
Al met al toch nog een geslaagde Koningsdag in Dieteren.


Officiële gedeelte in de tent


Het schutters Koningspaar Col Schulpen en dochter Evy


Koningspaar beoordeelt versierde voertuigen


Presentatie schutterij met nieuwe vlag in bijzijn van deken Geurts en kapelaan Amir


Spelactiviteit kinderen


Webmaster info@deetere.nl