Koningsdag 2015Koningsdag 2015 in Dieteren      

Dit jaar vieren we in Dieteren weer gezamenlijk Koningsdag op maandag 27 april 2015.
We starten om 10:15 uur met een feestelijke optocht vanaf het Kröpke, waarbij de kinderen met hun versierde ‘voertuigen’, vergezeld worden door de Fanfare én de Schutterij.

Tijdens deze optocht zal de Schutterij traditiegetrouw hun Koning aan huis afhalen, samen met de Fanfare en alle overige deelnemers aan de optocht.
De optocht zal weer eindigen op het schuttersterrein aan de Bosweg, waar de overige festiviteiten van start zullen gaan. Aan jong en oud is gedacht.
Voor alle kleine en grote kinderen zijn er diverse activiteiten en spellen:

- Spellencircuit & Quiz
- Trefballen
- BehendigheidsspelletjesOok zal deze middag het Burgerschieten plaatsvinden, waaraan alle aanwezigen vanaf 16 jaar kunnen deelnemen. De kosten voor dit Burgerschieten bedragen €2,50 pp.
Na de grote interesse van voorgaande jaren is er dit jaar ook weer het Jeugd Koningschieten voor alle kinderen van 9 tot en met 15 jaar. Dit is geheel gratis! Inschrijven kan op de dag zelf op de feestweide.

Aan de inwendige mens is ook gedacht: hapjes en
drankjes zijn er voor een schappelijke prijs te koop.
Voor de kinderen is er zoals elk jaar weer een traktatie
nl. chips of een ijsje, een broodje knak en ranja!
Voor de mooiste en origineelst versierde/ uitgedoste
creatie is er een prijs.

Wij hopen ook nu weer op mooi weer, en een grote opkomst met veel Oranjeplezier op deze Koningsdag 2015! Namens de organiserende verenigingen, Schutterij St. Stephanus, Fanfare Eendracht en Stichting Samenwerkende Buurten Dieteren, nodigen we jullie van harte uit.


Sfeerbeelden Koningsdag 2015 in Dieteren
Webmaster info@deetere.nl