KONINGSDAG 2014
ZATERDAG 26 APRIL 2014


Dit jaar vieren we voor het eerst Koningsdag in Nederland.
Dat willen we in Dieteren weer gezamenlijk vieren op zaterdag 26 april 2014.
We starten om 10:15 uur met een feestelijke optocht vanaf de Koppel, waarbij de kinderen met hun versierde ‘voertuigen’, vergezeld worden door de Fanfare én de Schutterij.
Natuurlijk hopen we dat u allen aansluit!

Tijdens deze optocht zal de Schutterij traditiegetrouw hun Koningspaar aan huis afhalen, samen met de Fanfare en alle overige deelnemers aan de optocht.

De optocht zal weer eindigen op het schuttersterrein aan de Bosweg, waar de overige festiviteiten van start zullen gaan. Aan jong en oud is gedacht.
Voor alle kleine en grote kinderen zijn er diverse activiteiten en spellen:
- Demonstratie politiehonden (ca. 12:30uur)
- Schminken
- Trefballen
- Behendigheidsspelletjes: blikgooien, krat stapelen, doeltrappen, pijltjes blazen, nagelen etc.
- Springkussen

Ook zal deze middag het Burgerschieten plaatsvinden, waaraan alle aanwezigen vanaf 16 jaar kunnen deelnemen. De kosten voor dit Burgerschieten bedragen € 2,50 pp.
Na de grote interesse van voorgaande jaren is er dit jaar ook weer het Jeugd Koningschieten voor alle kinderen van 9 tot en met 15 jaar. Dit is geheel gratis! Inschrijven kan op de dag zelf op de feestweide.

Aan de inwendige mens is ook gedacht: hapjes en drankjes zijn er voor een schappelijke prijs te koop. Voor de kinderen is er zoals elk jaar weer een traktatie nl. chips of een ijsje, een broodje knak en ranja!
Voor de mooiste en origineelst versierde/ uitgedoste creatie is er een prijs.

Wij hopen ook nu weer op mooi weer, en een grote opkomst met veel Oranjeplezier op deze eerste Koningsdag!

Schutterij St. Stephanus
Fanfare Eendracht
Stichting Samenwerkende Buurten DieterenKONINGSDAG 2014
ZATERDAG 26 APRIL 2014


Tijdens een van de mooiste aprildagen vierde men in Dieteren Koningsdag. Hieronder een klein overzicht van de vele activiteiten die op het programma stonden.

Mark Dientjes nieuwe Burgerkoning Dieteren,
Op 26 april werd het koningspaar Frank en Mireille van Schutterij Sint Stephanus Dieteren voor de tweede keer op rij voorgesteld aan het dorp. Het koningspaar werd aan huis opgehaald en kort toegesproken door de Ere-voorzitter van de Schutterij. Er volgde een optocht door Dieteren waarbij schutterij St. Stephanus en Fanfare Eendracht gevolgd werden door de versierde fietsjes van de kinderen. Dit alles onder leiding van het oranjecomité.


Koningspaar Frank en Mireille. foto: Jos Geurts

Eenmaal aangekomen op de schuttersweide werd na een korte toespraak door de voorzitter van de fanfare en de schutterij, het Wilhelmus gespeeld. De fietsjes van de kleinste kinderen werden beoordeeld door het koningspaar. De jeugd kon ook dit jaar weer meedoen aan het jeugdburgerschieten met de windbuks. Mark Eberson werd de nieuwe jeugdburgerkoning. Voor de volwassenen was er het jaarlijkse burgerschieten met de zware buks. Na een spannende strijd mag Mark Dientjes zich burgerkoning over 2014 noemen. Onder het genot van een drankje en een hapje en een daverend optreden van ZH Jonk Vleisj was het nog lang gezellig op de schuttersweide!

Mark Dientjes, Burgerkoning 2014Schutterij en Fanfare present tijdens Koningsdagspelen.


Traditioneel tijdens Koningsdag is de prijsuitreiking mooist versierde fiets door het koningspaar van de Schutterij.


Doelschoppen.


Schminken.


Kratten stapelen.


Springkussen.


Planklopen.


Trefbal.


Demonstratie politiehonden.


Buksschieten kinderen.Heeft U een suggestie of opmerking, mail naar info@deetere.nl