Knón van Zöstere
Janse Bagge Bend Beer als kerstcadeau
Door Cor Voorter

Susteren Janse Bagge Bend en het Knón van Zöstere. Beide onlosmakelijk met elkaar verbonden. Janse Bagge heeft kanon al vaker bezongen en het kanon maakt deel uit van de geschiedenis van Susteren. En dat laatste geldt inmiddels ook zo goed als zeker voor de JBB.
En sinds deze week zijn 't Knón en JBB op smakelijke wijze aan elkaar verbonden. Twee bijzondere biertjes, gebrouwen door drie hobbybrouwers. Het drietal sloeg de handen ineen om naast een Knón-biertje ook een Janse Bagge Bend bier te brouwen.


Het eerste Zösterse flesje Janse Bagge Bend Beer voor frontman Henk Steijvers. Foto: Ton Vranken

De aanleiding ligt in het recente verleden. In januari jl. werd binnen de gemeente Echt-Susteren op gepaste wijze “75 jaar bevrijding Echt-Susteren” herdacht.
Op lokaal niveau leverde schutterij St. Sebastianus samen met andere verenigingen een bijdrage voor het slagen van deze herdenkingsplechtigheid. Voor de schutterij was het re-enactmentevent op hun schuttersweide een bijzondere ervaring in hun bestaan.

Witte anjers
Omdat de aankleding in de directe omgeving van het kanon aan het Raadhuisplein nog enige aandacht nodig heeft en tijdens de raadsvergadering in november jl. een motie is aangenomen om ook in Echt-Susteren aandacht te gaan realiseren voor witte anjervelden om veteranen te eren, besloot de schutterij een deel van de opbrengst beschikbaar te stellen voor het realiseren van dit anjerproject.

Oplage beperkt
Wie één wel heel bijzonder kerstcadeau wil geven én een bijzonder project wil steunen kan een setje bier (in cadeauverpakking) bestellen van deze beide Susterense biertjes. De kosten bedragen 7,50 per setje en de kosten kunnen voldaan worden bij afhalen vanaf dinsdag 15 december a.s. bij Drankenspecialist Marij Lemmens aan de Reinoud van Gelderstraat in Susteren.

Alleen per mail te bestellen!
Let op: de setjes zijn alleen te bestellen via e-mail en wel: frits53@gmail.com
De volgorde van aanmelding per mail is bindend en OP=OP!!
Advies om niet te lang te wachten, want op is echt op!!Heeft U een suggestie of opmerking, mail naar info@deetere.nl