Kunstmarkt en Kunstroute

Kunstmarkt en Kunstroute
Wandelen langs kunst in Susteren

Door: Cor Voorter

Wie zondag 5 juni a.s. een bezoek brengt aan de Kunstmarkt in Susteren kan op eigen gelegenheid en ongedwongen wijze een Kunstwandeling maken.
Verschillende kunstenaars maken gebruik om op verschillende locaties, variërende van winkelpanden, poortoverkappingen, tuinen of in de open lucht, kunstliefhebbers kennis te laten maken met een variatie aan kunstdisciplines.

Moderne schilder- en tekenkunst, kunstwerken in brons, metaal, glas, steen keramiek, kunstzinnige sieraden komt u tegen op deze kunstzinnige route die de bezoekers in eigen tempo kunnen afleggen. Het is onmogelijk om alle deelnemende kunstenaars bij naam en discipline op te nemen in dit artikel.
Daarom heeft de organisatie een handige routefolder gemaakt die verkrijgbaar is op de locatie waar de kunstmarkt van dit jaar wordt gehouden, dus in de Beeldentuin Suëstra, Op de Wallen (achter de Basiliek van Susteren).
Op een aantal horecagelegenheden langs de route is gelegenheid om een natje en een droogje te nuttigen of even een rustpauze in te lassen onder het genot van een kopje koffie of een drankje.

Wie liever de Kunstmarkt van A tot Z wil zien en de kunst van de deelnemende kunstenaars op het gemak onder de loep wil nemen kan heerlijk blijven vertoeven in de schaduw van de H. Amelbergabasiliek. Ook hier is een natje en een droogje te krijgen en Accordeonduo Olivia zorgt tussen 11.30 15.00 uur voor een sfeervolle, muzikale noot. Zij delen hun passie voor muziek en weten hun publiek te boeien met hun vertolkingen van nostalgische Franse muziek, maar evenzeer Italiaanse en gipsy muziek. Ook de tango en mambo ontbreken niet op hun repertoire. In hun muziek klinkt emotie vol van vreugde, maar ook van verdriet.

De kunstmarkt wordt gehouden in Beeldentuin Suëstra/Achter de Wallen van 10.00 17.00 uur en de toegang is gratis. Info www.kunstmarktswentibold.nlWebmaster info@deetere.nl