Konings-of Keizersvogel schieten

Konings-of Keizersvogel schieten???


Nadat 68 jaar geleden Math Slangen zich keizer schoot, is het zaterdag 27 september 2014 bij schutterij St. Stephanus Dieteren er op of eronder voor schutterskoning Frank Fiddelaars.

Zal hij zijn titel als koning kunnen omzetten naar Keizer?

Een grote wens van Frank zou hiermee in vervulling gaan. Hij volgt dan zijn overgrootvader Keizer Frans Hölsgens de eerste keizer van Schutterij St. Stephanus uit Dieteren op. Vorig jaar op het Schuttersfeest in Dieteren hebben 3 koningen van de bond Eendracht Echt-Born een pact gesloten om in 2014 keizer te worden. Helaas is bij één van hen dit niet gelukt…de ander, Ivo Held uit Obbicht, mag op 13 september zijn lot gaan beproeven en Frank is dus de 27e september aan de beurt.

Wilt u erbij zijn en Frank een hart onder de riem steken dan bent u van harte welkom op de Sjöttewei aan de Bosweg te Dieteren. Hier zal om 13.30 uur de strijd losbarsten en mocht het Frank lukken om de vogel als eerste naar beneden te halen dan zal na zijn installatie als Keizer van schutterij St. Stephanus, direkt opnieuw op een vogel worden geschoten voor de koningstitel van 2015.


Wordt dit het keizerspaar voor 2015?.


Webmaster info@deetere.nl