Zingen


Kinderen uit Dieteren die een zangcarrière ambiëren zijn van harte welkom bij nieuw project van Diana Olierook uit buurdorp Roosteren.

Diana Olierook start nieuw zangproject voor kinderen in Limburg
Junior Star Factory: Een onderscheidend project voor sterren in de dop!

 STAR FACTORY

-ROOSTEREN- Zangeres Diana Olierook is een bijzonder zangproject voor kinderen van 6 t/m 12 jaar gestart: "Junior Star Factory". Dit nieuwe concept biedt de kinderen een wekelijks programma, waarbij naast samen zingen, muzikale vorming en zangtechniek ook de performance een belangrijk onderdeel vormt. Het is dé plek voor sterren in de dop!

De leden van Junior Star Factory hebben iedere week een les of repetitie: om de week is er groepsrepetitie en om de andere week is er individuele coaching. Tijdens de groepsrepetitie wordt er gewerkt aan een repertoire dat een aantal keer per jaar tijdens een optreden wordt uitgevoerd. Dit repertoire is opgebouwd uit populaire hits die de kinderen aanspreekt. In tegenstelling tot bij een standaard kinderkoor wordt er bij de Junior Star Factory gewerkt aan een show waarbij de performance een belangrijk onderdeel is. De nummers worden met een pop-insteek ingestudeerd en er wordt zoveel mogelijk ruimte gemaakt voor solozang van de verschillende zangertjes en zangeresjes, zodat ze allen leren zich vrij te bewegen op het podium en zichzelf op een professionele manier te presenteren.
Tijdens de individuele coaching wordt er aandacht besteed aan de persoonlijke muzikale ontwikkeling van het kind. Zaken als zangtechniek, interpretatie, presentatie, harmonieën (tweede en derde stem) zingen, microfoontechniek, etc. worden hierbij behandeld. Uiteraard wordt de coaching aangepast aan de leeftijd en het niveau. De in deze lessen geleerde vaardigheden worden vervolgens tijdens de groepsrepetities en de gezamenlijke optredens in de praktijk gebracht.

DE PERSOON ACHTER JUNIOR STAR FACTORY
 STAR FACTORY
Diana Olierook in actie.

Junior Star Factory is opgericht door zangeres Diana Olierook (1982). Diana zingt al vanaf het moment dat ze kon praten. Met een zangeres als moeder en een accordeonist-zanger als opa, werd de muziek er bij haar met de paplepel ingegoten. Vanaf haar derde jaar stond ze op het podium en vanaf haar achtste jaar volgde ze pianolessen en trad ze op in kinderprogramma's als Tros Ministars, Vara's Kinder(en voor Kinderen) Songfestival, Telekids en Geef Nooit op. Toen Diana 16 jaar was, begon ze een semi-professionele zangcarrière en verdiende ze met 2 a 3 optredens per week, naast haar studie, de kost met zingen. Na het atheneum, volgde Diana de HBO-opleiding Media- en Entertainment Management en leerde daarmee ook de management- en promotionele kant van de media- en muziekwereld als geen ander kennen. In 2005 en 2006 presenteerde de vlotgebekte zangeres bovendien het dagelijkse L1 tv-programma Loslippig.

Op dit moment combineert Diana een baan als Marketing & Communicatie Manager bij MECC Maastricht met haar grote passie: zingen! Ruim 1,5 jaar geleden richtte de in Roosteren wonende artieste haar eigen 5-mans all-round coverband Universe op. Deze band bestaat uit professionele muzikanten en verzorgt op zeer uiteenlopende gelegenheden de muzikale omlijsting. Daarnaast staat Diana onder contract bij Marlstone Entertainment en wordt zij vaker geboekt als solo-act, waarbij zij met pakkende hits van toen en nu als een waar “podiumbeest” in 30 minuten de tent op zijn kop zet.

Naast haar eigen optredens wil Diana vanaf nu haar kennis, liefde voor muziek en jarenlange ervaring graag gaan delen met anderen! Daarom besloot zij de Junior Star Factory op te richten en kinderen de kneepjes van het artiestenvak bij te brengen.

INTERESSE?
Iedereen die geïnteresseerd is in dit nieuwe project, kan zich vanaf nu aanmelden! Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, gaan de lessen en repetities van start. De lessen vinden plaats in Roosteren (met soms een uitwijkmogelijkheid naar Born of Grevenbicht voor speciale repetities met bijvoorbeeld een geluidsinstallatie). Kijk voor meer informatie en de contactgegevens op www.juniorstarfactory.nl.Webmaster info@deetere.nl