Parochiecluster Susteren

Kruisdagenfietstocht
Zondag 21 mei Parochiecluster Susteren
Door: Cor Voorter
In het kader van de kruisdagen organiseert het Parochiecluster Susteren op zondag 21 mei a.s. een fietstocht langs de vijf parochiekerken van het cluster. Op de zogenaamde kruisdagen (de drie dagen vóór Hemelvaart) wordt een gebedstocht, ook wel de kruisprocessie genoemd, door de velden gemaakt en met name gebeden voor een goede oogst. Vooral in overwegend plattelandsgebieden zijn deze bidprocessies geliefd gebleven. Vanuit het geloof werd gebeden om een goede oogst van de vruchten der aarde. Waar de processie van de kruisdagen nog plaatsvindt, viert men meestal ook de eucharistie

De route is zodanig opgesteld dat er vanaf elke parochiekerk kan worden gestart en geëindigd. De route is op een smartphone in te laden ( zie: www.rksusteren.nl), maar ook papieren routeversies liggen achter in de deelnemende kerken voor u gereed.

Vanaf 13.30 uur kan er gestart worden vanaf de parochiekerken in Susteren, Mariaveld, Roosteren, Dieteren en Nieuwstadt. Ook zullen de vijf kerken (gedeeltelijk) worden opengesteld.


Webmaster info@deetere.nl