KONINGINNEDAG DIETEREN WORDT DORPSFEEST!
De Schutterij, Fanfare en het Oranje Comité slaan dit jaar de handen in elkaar:
's Morgens beginnen we met een feestelijke optocht vanaf de Koppel om ca. 10.45 uur, waarbij de kinderen met hun versierde ‘voertuigen’, vergezeld worden door de Fanfare én de Schutterij.
Tijdens deze optocht zal de Schutterij traditiegetrouw hun Koningspaar aan huis afhalen, echter dit jaar dus vergezeld door de Fanfare en alle overige deelnemers aan de optocht. De route is als volgt: Vleutstraat, Meester Ramakersstraat, Kampstraat, Vleutstraat, Kerkstraat, Zilstraat, Bosweg. Wij willen U verzoeken om gedurende de optocht geen auto's te parkeren langs deze route.
Door deze nieuwe opzet is het helaas niet mogelijk om door alle straten van Dieteren te trekken. Wij willen daarom alle inwoners vragen zich langs de optocht route te verzamelen en zich bij ons aan te sluiten om gezamenlijk richting de feestweide te trekken.
De optocht zal feestelijk eindigen op het schuttersterrein aan de Bosweg. Hierna zullen de overige festiviteiten van start gaan. Aan jong en oud is gedacht. Zo is er bijvoorbeeld Burgerkoning schieten waaraan alle aanwezigen vanaf 16 jaar kunnen deelnemen. De kosten voor dit Burgerschieten bedragen €2,50 pp. Inschrijven kan op de dag zelf op de feestweide. Na afloop van het vogelschieten kan er ook nog op punten geschoten worden. Dit is dan gratis. Er zijn voor alle leeftijden diverse activiteiten en spellen, inclusief windbuksschieten (dit laatste vanaf groep 6 basisschool).
Ook aan de inwendige mens is gedacht: er zijn hapjes en drankjes te koop en voor de kinderen is er zoals elk jaar weer een traktatie nl. chips of een ijsje, een broodje knakworst en ranja!
Voor de mooist versierde fiets en de mooiste kleurplaat is er een prijs. Het Koningspaar heeft de eer deze te beoordelen en de prijsjes uit te reiken op de feestweide.
Voor diegenen, die interesse hebben in het schieten is er alvast de mogelijkheid om een kijkje te nemen en te oefenen bij de Schutterij op de vrijdagavonden vanaf 19.00 uur.
Wij hopen op mooi weer, een grote opkomst en veel Oranjeplezier!

Schutterij St. Stephanus
Fanfare Eendracht
Stichting Samenwerkende Buurten Dieteren / Oranje Comité

KONINGINNEDAG DIETEREN DORPSFEEST!


Onder een stralend oranje zonnetje gingen fanfare, schutterij, kinderen en andere belangstelling na een rondgang door het dorp naar het terrein van de schutterij aan de bosweg. Alwaar na enkele toespraken en aanwijzing door het schutterij koningspaar van de mooist versierde fiets het startsein werd gegeven van de spelletjes en andere activiteiten.
Bijgaand een korte impressie van dit gebeuren.

FILMPJE: in optocht Bosweg
Fanfare wacht met Koningspaar schutters op schutterij.


De Schutterij arriveert.


Kinderen met ouders staan klaar voor de rondgang.


Fanfare voorop.


gevolgd door kinderen, ouders en schutterij.


Nogmaals fanfare


Kinderen met uitbundig gesierde fietsen.


De schutterij.


Schutterij met koningspaar.


Spelen van het Wilhelmus.


Bielemannen van de schutterij.


Ook Paul Opgenort spreekt ieder toe als voorzitter fanfare.


De kinderen met hun versierde fietsen.


Koningspaar bekijkt de mooi versierde fietsen.


Winnaar mooist versierde fiets wordt gefeliciteerd.


De spelen kunnen beginnen...
Heeft U een suggestie of opmerking, mail naar info@deetere.nl