Nieuws

Henri Geelen uit Dieteren uitgeroepen tot winnaar van de Ir. Noordhofprijs 2009.




Alle genomineerden 2009, Henri rechtsonder.

Tot zijn eigen grote verrassing is Henri Geelen uitgeroepen tot winnaar van de ‘Ir. Noordhofprijs’ in de categorie verspanende metaalomgeving. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Stichting Bevordering Vakmanschap (SBV) aan technische topvaklieden in Zuidoost-Brabant.
Deze prijs is genoemd naar Ir. Dirk Noordhof voormalig vicepresident bij Philips. Bij zijn pensionering heeft hij deze stichting opgericht en er kapitaal ingestoken. De heer Noordhof is overleden in 2005.

Op 26 November vond de prijsuitreiking voor het jaar 2009 plaats te Oirschot.
Henri is een specialist op het gebied van slijpbewerkingen. In het bijzonder heeft Henri het zogenaamde ‘kruipgangslijpen’ binnen GL Precision Eindhoven alwaar hij werkzaam is, tot een absoluut topniveau gebracht, aldus het deskundige oordeel van de jury. Henri begon zijn vak opleiding bij de LTS gevolgd door bedrijfsschool Philips (PBO) onderbroken voor militaire diensttijd waarna hij zijn opleiding vervolgde via VBO machinaal verspanende technieken en CNC slijpen. Door de jaren heen heeft Henri zich bekwaamd in het maken van machineonderdelen met een nauwkeurigheid tot op de 2000ste mm. De door Henri gemaakte onderdelen worden dan ook gebruikt door chipfabrikant ASML. In de toekomst zullen de onderdelen bovendien worden toegepast in de medische industrie. De jury heeft Henri dan ook geprezen omdat hij als geen ander altijd op zoek is naar de grenzen van het technisch mogelijke, ‘rekening houdend met de eigenschappen van de meest exotische materialen’ zoals hoogwaardig aluminium, chroom/nikkel staal, hard verchroomd materiaal (luchtlager) en Titaan.
De Noordhofprijs is niet zomaar een prijs. Voor de nominatie bestaan een aantal strenge criteria: per bedrijf mag maar één werknemer genomineerd worden die bovendien niet eerder genomineerd is. Daarnaast moeten kandidaten de top van hun vakgebied hebben bereikt, een voorbeeld zijn voor jongere collega's, binnen hun vakgebied bekend staan als ‘topvakman’, minimaal 10 jaar werkzaam zijn binnen de betreffende branche en bovendien als persoon een collegiale en sociale bijdrage leveren aan het arbeidsklimaat van het bedrijf. Dat de prijs uiteindelijk naar Henri is gegaan is dan ook een bijzonder knappe prestatie!

Henri vertelt: “Ik kreeg in April van mijn baas te horen dat hij mij voor de nominatie wou voordragen, waarop in Mei iemand van de stichting kijken naar het bedrijf en om kennis te maken. Eind van die maand kreeg ik te horen dat ik bij de laatste 25 genomineerden zat. Begin September kwam er een filmploeg naar het bedrijf om een introductie-film op te nemen en moest ik de vraag beantwoorden wat ik onder vakmanschap versta. Eind September bezocht wederom iemand van de stichting het bedrijf en werd mijn werken en werkzaamheden zorgvuldig bekeken en beoordeeld. Daarna heb ik niets meer gehoord en werden we uitgenodigd voor de uitslag. Via grote beeldschermen konden de aanwezigen de eerder gemaakte introductiefilms bekijken en werd eenieder voorgesteld. Toen moesten alle 25 genomineerden plaats nemen op de bühne, toen de winnaar bekend werd gemaakt door een grote gouden enveloppe te openen zoals bij een Oscar uitreiking. Het was dan ook een grote verrassing toen mijn naam werd genoemd.


Het bronzen beeldje.

De prijs die Henri heeft ontvangen bestaat uit een kleine uitvoering van een uit brons gegoten beeld dat is gemaakt door de bekende kunstenaar Hans Goddefroy uit Helmond. Het originele beeld staat in het gebouw van het ROC Eindhoven. De prijs die Henri heeft gewonnen is op een speciaal daarvoor gemaakt marmeren plateau geplaatst bij GL Precision Eindhoven en wel in de entreehal zodat alle bezoekers en klanten kennis kunnen nemen van deze bijzondere prestatie.


Henri met het bronzen beeldje.

Henri proficiat met deze behaalde prestatie.













Heeft U een suggestie of opmerking, mail naar info@deetere.nl