Verkeersdrukte in Dieteren

Welkom bij "Nieuws" - Verkeersdrukte,

Hoelang zal de verkeersdrukte in en om Dieteren nog duren.?

Doordat verschillende wegen rondom Dieteren zijn afgesloten voor verkeer, zoals de Rijksweg Noord bij Susteren, kiezen veel mensen ervoor om door Dieteren te rijden. Omdat zovelen dit doen en de straten van Dieteren hier niet op berekend zijn komt het regelmatig tot file-vorming en gevaarlijke situaties. De gevaarlijke situaties worden vooral veroorzaakt door te snel rijden en inhalen op onoverzichtelijke plekken.
Ik ben geschrokken van het agressieve rijgedrag van sommige (gefrustreerde?) bestuurders.

File vorming in Dieteren (augustus 2006)
File-vorming in Dieteren.

Als alles volgens planning verloopt zal de Rijksweg Noord vanaf 8 september weer open gaan en hopelijk ook de gevaarlijke situatie in de straten van Dieteren eindigt.

Hopenlijk zal er van gemeentewege bij een volgende keer meer aandacht zijn voor deze problematiek.
En die volgende keer zal kunnen ontstaan als er in Echt begonnen wordt met de reconstructie van de Peijerstraat en Bosstraat.

De Gemeente is op dit moment druk bezig met alle mogelijkheden te bezien om de Doorderweg/Lange Akkersweg veiliger te maken. Verder zal men zodra er een resultaat is dit met de dorpsraad bespreken.
Tevens zal men de Dieterse bevolking informeren zodra de Provincie de plannen voor de reconstructie van de Maaseikerweg gereed heeft.


Webmaster info@deetere.nl