Fietspad Dieteren-Echt door Doort

Welkom bij "Nieuws" - dorpsraad,

Er lijkt nu eindelijk duidelijkheid te komen over reconstructie Lange Akkersweg/Doorderweg met een fietspad. Tenminste dat kunnen we lezen in de volgende bijdrage van de dorpsraad.


Plan voor vrijliggend fietspad Lange Akkersweg/Doort.
Op 15 september werd er door wethouder Jo Bocken en zijn staf een concreet plan gepresenteerd aan de klankbordgroep de Doort, waar de Dorpsraad in deelneemt.

We zijn erg tevreden dat het plan goed aansluit bij de visie van de inwoners die aanwezig waren tijdens de openbare vergadering van 6 oktober 2006 en bij de enquête die de dorpsraad nu ruim anderhalf jaar geleden heeft gehouden.

De hoofdelementen uit de plannen van de gemeente zijn: Tijdens de vorige bijeenkomst konden we de gemeente, dankzij het grondige huiswerk van Julien Penders, wijzen op aanvullende substantiële subsidiebronnen en op een veel gunstigere eigendomssituatie van de benodigde gronden.

Het is goed te constateren dat de wethouder nu in een betere in positie is gekomen om de realisatie van een vrijliggend fietspad aan de gemeenteraad voor te stellen.

Uit recent gemeentelijk onderzoek wordt bevestigd dat de route veel gebruikt wordt door fietsers, landbouwverkeer dat er nog steeds veel te hard gereden wordt door autoverkeer.

Wethouder Bocken liet ons zien dat hij wil inzetten op het verkeersluw maken van het buitengebied.

In het plan is daarom voorzien om Dieteren, Ophoven en Gebroek te betrekken in een gebied waar alleen toegang is voor bestemmingsverkeer. Inwoners van het gebied en hun bezoek zijn uiteraard altijd bestemmingsverkeer, net als bijvoorbeeld bezoekers van de tennisbaan of toeristen die hun auto willen parkeren op het Paereplein om vanaf knooppunt 11 hun fietstocht te beginnen.

Al met al zien de plannen er fraai uit. Wij hebben de wethouder en zijn staf gecomplimenteerd met het resultaat. Het is nu aan de gemeenteraad om er over te besluiten. We zullen het besluitvormingsproces op de voet volgen en niet nalaten om waar nodig gemeenteraadsleden proberen te overtuigen van het belang voor Dieteren.

Dorpsraad Dieteren
16 september 2008


Webmaster info@deetere.nl